En Sıcak Konular

İndirimin tam vakti.

4 Nisan 2014 09:45 tsi
İndirimin tam vakti. EPDK bugün yeni benzin fiyatlarını açıklayacak. Vatandaştan çağrı var: Dolar, petrol düşüyor, veriler iyi. Esaslı indirimin tam zamanı...

İndirimin tam vakti.

 

Takvim

EPDK bugün yeni benzin fiyatlarını açıklayacak. Vatandaştan çağrı var: Dolar, petrol düşüyor, veriler iyi. Esaslı indirimin tam zamanı...

Büyümeden ihracata, tüketimden milli gelire ülkemizin tüm verileri olumlu bir seyir içerisinde. Harcamaların arttığı, milli gelirin yükseldiği bu dönemde, gözler benzin fiyatlarına çevrildi. 

Benzin indiriminin önünde hiçbir engel bulunmadığını belirten piyasa uzmanları, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'nun (EPDK) bugün esaslı bir indirim açıklaması gerektiğini söyledi. 

Vatandaş da EPDK'ya çağrı yaparak, "Dolar kuru düşüyor ve uzun zamandır düşük seviyede. Petrol fiyatları geriledi. Yani indirim için her şey hazır. Artık indirim yapmanın tam zamanı" dedi. 

EPDK'nın 22 Mart'tan itibaren akaryakıta tavan fiyat uygulamasına geçtiğini hatırlatan vatandaşlar, "EPDK 3 haftadır benzin ve motorin fiyatlarını açıklıyor. Ancak yapılan indirimleri yeterli bulmuyoruz" diye konuştu. 

Bugün, 5-6 ve 7 Nisan'da uygulanacak akaryakıt fiyatlarını duyuracak olan EPDK'nın, en az 10 kuruşluk indirim yapması bekleniyor. 

SÜRE UZATILSIN 
EPDK yönetimi, ilk olarak akaryakıt firmalarından indirim yapmalarını istemişti. EPDK, 7 Mart'ta verdiği ultimatomun ardından şirketlerden gelen 5-6 kuruşluk indirimleri yeterli bulmamış ve akaryakıt fiyatına tavan getirme kararı almıştı. EPDK'nın kararının en fazla 2 ay için uygulanması kararlaştırılmıştı. Bu süre de 22 Mayıs'ta sona eriyor. Ancak kurum, kararını yenileyebilecek. 



Bu haber 1,449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,667 µs