En Sıcak Konular

SGK'dan Vatandaşa 'Kısa Mesaj'lı Duyuru

1 Temmuz 2014 10:06 tsi
SGK'dan Vatandaşa 'Kısa Mesaj'lı Duyuru SGK'nın ödediği ve halk arasında “yol parası, medikal malzeme parası, rapor parası” olarak bilinen ödeme bilgileri SMS'le bildirilecek.

SGK'dan Vatandaşa 'Kısa Mesaj'lı Duyuru

 

 

Sgk Rehberi 

 

SGK'nın ödediği ve halk arasında "yol parası, medikal malzeme parası, rapor parası" olarak bilinen ödeme bilgileri SMS'le bildirilecek.

SGK tarafından hayata geçirilen uygulama sayesinde, vatandaşların bir üst basamaktaki hastaneye sevk alarak gitmesi sonucu oluşan yol masrafları, tedavi sonucu kullanılması uygun görülen medikal malzemelere ait giderler ve yine tedavi sonunda geçirilen istirahatli sürelere ilişkin yapılan ödemeler hakkında SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Ücretsiz olarak faydalanılan bu uygulama sayesinde vatandaşların SGK'ya şahsen ya da telefonla müracaat etmelerine gerek kalmaksızın ödemenin yapıldığı bilgisi elde edilebilecek.

Sosyal Güvenlik Kastamonu İl Müdürü Oktay Öztanç, SGK olarak bu kapsamda hayata geçirilen SMS bilgilendirme uygulamasıyla sigortalıların ve vatandaşların öğrenmek için zaman ve çaba harcadığı zaman ile şikayetlerin çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Bu kolaylıktan henüz vatandaşların büyük kısmının haberdar olmadığını belirten İl Müdürü Öztanç, uygulamanın yaygınlaştırılması için büyük çaba harcadıklarını ve bu konuda yerel basının da yardımlarına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Öztanç, şöyle konuştu: "Tüm vatandaşlara ücretsiz olarak faydalanma imkânı sunan bu hizmetten yararlanmak için: www.sgk.gov.tr internet adresinde yer alan "SMS Bilgilendirme" menüsü altında "SMS Hizmetleri Bilgi Girişi/Güncelleme" ekranına cep telefonu numarasının kaydedilmesi yeterli. Gerçekleştirilen kaydın ardından kendileri için SGK tarafından yapılan ödemelerin vatandaşımızın hesaplarına aktarıldığı bilgisi anında SMS yoluyla cep telefonuna bildirilecektir"


Bu haber 1,308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,935 µs