En Sıcak Konular

Rekora doymuyor

6 Kasım 2014 09:29 tsi
Rekora doymuyor Emlak Konut GYO, Ekim ayında bin 333 konut satarak rekor kırdı.

Rekora doymuyor

 

 

Takvim 

 

Emlak Konut GYO, Ekim ayında bin 333 konut satarak rekor kırdı. Emlak Konut'un yılın ilk 10 ayındaki satış hasılatı da 3 milyar 761 milyon lirayı geçti.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), gayrimenkul projelerinde yılın 10 ayında toplam 7 bin 533 adet bağımsız bölümün satışını yaptı, toplam satış geliri de (KDV hariç) 3 milyar 761 milyon 14 bin lirayı geçti. Ekim ayında gerçekleşen bin 333 adetlik satış ile 2014 yılının satış rekoru kırıldı. Ekim ayı toplam satış gelirinin de (KDV hariç) 735 milyon 48 bin lira olduğu belirtildi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "10 aylık hasılat performansımız daha şimdiden, 2010, 2011, 2012 yılları düzeyini geçti" dedi. Öte yandan Emlak Konut GYO, İstanbul'da Kartal Yakacık ve Bahçelievler Yenibosna'daki arsalarını ihaleye çıkarttı. 31 Ekim'e gerçekleştirilen Kartal Yakacık ihalesinde, arsaya en yüksek teklifi Dağ Mühendislik verdi. Bahçelievler Yenibosna arsasına ise en yüksek teklifi Doğa Şehircilik ve Baş Yapı İnşaat verdi. 

YAKACIK'A 750 LÜKS KONUT

Anahtar teslim ve gelir paylaşımı modeliyle projeler geliştiren Emlak Konut GYO, Kartal Yakacık'ta 80 bin metrekare inşaat alanının 59 bin 265 metrekaresinde 750 lüks konuttan oluşan projeyi hayata geçirecek. Sürpriz projeleri bünyesinde barındıracak olan bölge, denize nazır konumlanıyor. Kartal Yakacık ihalesinde en yüksek teklif; arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 420 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 123 milyon 900 bin TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı yüzde 29.50 ile 'Dağ Müh. Müt. Tic. ve San. Ltd Şti' tarafından verildi.

BAHÇELİEVLER'E ORTAK İMZA

İstanbul Bahçelievler Yenibosna Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinde, en yüksel teklifi arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı yüzde 39 ile Doğa ve Baş Yapı İnşaat İş Ortaklığı verdi. İhalede en yüksek teklif; arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 440 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 171 milyon 600 bin TL olarak verildi.

AVRUPA'NIN 'KALE'Sİ

Artaş Grubu, son projesi Avrupa Konutları Kale'yi satışa sundu. İstanbul Topkapı'da konumlandırılan proje, Kale Endüstri Holding'in arsası üzerinde, Artaş Grubu imzasıyla 650 milyon TL'lik yatırımla hayata geçiriliyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "599 daireden oluşan projemizin ön talep döneminde 5 bin 200 talep topladık. Lansman dönemine özel olarak metrekare satış fiyatlarımızı ortalama 7 bin TL olarak belirledik. Projemizde inşa çalışmalarımıza başladık" dedi. Kale Endüstri Holding Başkanı Sedat Özgür ise "Birçok noktada arsa yatırımlarımız bulunuyor. Gayrimenkul sektörüne de bu alanın en iyisiyle ve profesyonel bir isimle girmek istedik. Bu noktada Artaş Grubu'yla yola çıktık. Gayrimenkul yatırımlarımıza devam etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 

SPOR ALANLARI DİKKAT ÇEKİYOR

'Her Şeyin Başladığı Nokta' sloganıyla lanse edilen proje, 599 daire, 30 mağaza ve 52 ofisten oluşuyor. 37 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılan proje, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinden oluşuyor. Dairelerin büyüklükleri 77 ile 210 metrekare arasında değişiyor. Avrupa Konutları Kale'de, fitness merkezi, sauna, buhar odası, Türk hamamı, 2 kapalı yüzme havuz ve açık spor alanları ile bin 350 araçlık otopark bulunuyor.

EN DEĞERLİSİ BEBEK

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'da en değerli ilk 5 semt sıralandı. Satılık konutta en pahalı semt 20 bin 858 TL'lik metrekare fiyatıyla Bebek oldu. İstanbul'un Beşiktaş ilçesine bağlı olan Bebek semtinde geçtiğimiz yılın aynı döneminde ortalama metrekare fiyatı 18 bin 776 TL idi. Yıllık fiyat artışının yüzde 8 olduğu bölgede, kiralık konutların metrekaresi ise 50 liraya ulaşmış durumda. İstanbul'un en değerli semtleri sıralamasında; ikinci sırada Yeniköy yer aldı. 

ÇUKURAMBAR ANKARA'NIN YILDIZI

Başkent Ankara'ya bakıldığında, en değerli semt Çukurambar olarak öne çıktı. Çukurambar'da metrekare fiyatı 3 bin 552 TL. İzmir'in en değerli semtleri sıralamasında Çeşme Ardıç Mahallesi 5 bin 929 TL'lik metrekare fiyatı ile ilk sırada yer aldı. Bursa'da Altınşehir Mahallesi, Antalya'da ise Kalkan Yalıboyu Mahallesi en değerli semt listesinde birinci oldu. 


Bu haber 1,193 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,802 µs