En Sıcak Konular

Veresiye defterinde 10 milyar alacak var

10 Kasım 2014 09:03 tsi
Veresiye defterinde 10 milyar alacak var 2 milyon esnafın yaklaşık 10 milyar liralık bir borç yükünü tolere ettiğini söyledi.

Veresiye defterinde 10 milyar alacak var

 

 

Bugün


Ekonomideki durgunluk kendini bakkal amcanın defterinde hissettirdi. TESK Başkanı Palandöken, bugün 2 milyon esnafın yaklaşık 10 milyar liralık bir borç yükünü tolere ettiğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, veresiye defterinde esnafın 10 milyar alacağı olduğunu belirtti. Küçük esnaf ve sanatkarın sosyal hayatın olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Palandöken, "Süpermarketler bakkalın veresiye defterine göz dikti. Marketler mahalle arasına girerek veresiyeyi kaldırıyor" dedi.

HEDEF KÜÇÜK ESNAFI BİTİRMEK

TESK Başkanı, Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası sermaye gruplarının, mahallelerde sevgi ile dizilmiş taze meyve, sebzesini satan manavı, güler yüzle müşterisini karşılayan mahalle bakkalını, kasabını adeta küçük esnafı yok
etmek için tüketiciler üzerinde etkili

olmaya çalıştığı vurguladı. Açıldıkları bölgelerdeki esnaf ve sanatkarın işlerinin bozulmasına yol açan hiper ve gross marketlerin aslında geleneksel perakendenin payını almak istediğine dikkat çeken yan Palandöken,
şunları kaydetti:

ZOR GÜN DOSTU

"Perakende sektörünün cirosunun yüzde 41,7'sini geleneksel perakendenin aldığını açıklıyorlar. Yüzde 65 payı varken yüzde 41,7'ye düşen geleneksel pazar payına gözlerini dikmiş durumdalar.

Büyük sermaye grupları süpermarket olmazsa, mahalle aralarına küçük zincir marketler açıyor. İstedikleri veresiyesiz 'tek pazar tek fiyat' oluşturmak. Vatandaşımız bilsin fiyat rekabetini sağlayan mahallesindeki esnaf ve sanatkardır. Onlara zor günlerinde veresiye defterlerini açan mahalle esnafımızdır."

SOSYAL DENGE UNSURU

Geliri az, kredi kartı dolan, işsiz kalmış vatandaşın zor anında mahalle esnafının veresiye defterini hiçbir zaman kapatmadığını ifade eden Palandöken, esnaf ve sanatkarın bulunduğu bölgenin sosyal denge unsuru olduğunu ifade etti.



Bu haber 1,234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,989 µs