En Sıcak Konular

Meteoroloji'den son hava durumu raporu

26 Kasım 2014 10:18 tsi
Meteoroloji'den son hava durumu raporu Yurtta hava durumu genel olarak parçalı ve çok bulutlu dört bölgede sağanak yağış iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde belirtiliyor.

Meteoroloji'den son hava durumu raporu

 

 

Bugün


Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin güneyinde yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışların; Güneydoğu Anadolu bölgesi, Sakarya, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Düzce, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari ile Kocaeli’nin doğu ve Bolu’nun batı kesimlerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olacağı tahmin ediliyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Ege ile Batı Akdeniz’de kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, bugün hafif olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

İzmir: Parçalı bulutlu 11

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, bugün aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 14

Antalya: Parçalı bulutlu 14

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 12

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu; bugün öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 12

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Çarşamba) yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. 7

Konya'da okullar tatil

Konya'da, kar yağışı nedeniyle Selçuk Üniversitesinde (SÜ) eğitime bir gün ara verildi. SÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle 26 Kasım 2014 Çarşamba Konya merkez ve çevre ilçelerde üniversiteye bağlı tüm birimlerde eğitim öğretime bir gün ara verildiği, vize sınavlarının ertelendiği belirtildi. 
 
Açıklamada, Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulunda ise eğitim öğretime devam edeceği ifade edildi.

Daha önce valilikten yapılan açıklamada ise Konya'nın 18 ilçesi Karatay, Meram ve Selçuklu merkez ilçeleri ile Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde eğitime ara verildi. 

Karaman'da okullar tatil

Karaman'da kent merkezi ve tüm ilçelerde kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.Karaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Karaman merkez ve ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bir günlük ara verildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl merkezi ve ilçelerdeki tüm okullar yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle 26 Kasım 2014 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir ancak 8. sınıflara yönelik Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı yapılacaktır." 


Bu haber 1,173 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,661 µs