En Sıcak Konular

Borç yapılandırmasına 4.5 milyon kişi başvurdu

9 Şubat 2015 10:03 tsi
Borç yapılandırmasına 4.5 milyon kişi başvurdu Bakan’dan ‘mükelleflere zulüm yapmayın’ uyarısı

Borç yapılandırmasına 4.5 milyon kişi başvurdu

 

 

Star

 

Maliye Bakanı Şimşek, 1 ay uzatılan ve 31 Aralık’ta biten kamuya olan borçların yapılandırılmasında 4.5 milyon kişinin 43 milyar liralık borcunu yapılandırmak için başvurduğunu açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Dairesi Başkanlıkları Yıllık Değerlendirme ve Hedef Toplantısı’nda, kamuya olan borç yapılandırmasının son rakamlarını paylaştı. Şimşek’in verdiği bilgilere göre başvuru süresi 31 Aralık’ta biten Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarına olan borç yapılandırmasına 4.5 milyon kişi, 43 milyar liralık borcunu yapılandırmak için başvurdu. Süre uzatımından önce 3.5 milyon kişinin 33.4 milyar liralık borcunu yapılandırdığı açıklanmıştı. 2015 yılı için oldukça iddialı hedefler ortaya koyduklarının altını çizen Bakan Şimşek, şunları söyledi:

Yüzde 90 performans

“Bir seçim yılı, jeopolitik gerginlikler devam ediyor. Avrupa nasıl toparlanacak bilmiyoruz. O nedenle bizim taşra teşkilatının aynı hassasiyetlerle, aynı iradeyle çalışması lazım. Bir kere her şeyden önce cari yıl performans kriterimiz yüzde 90. Bunu tutturmamız lazım. Bu önemli. Bir yapılandırma yaptık. Başarılı bir yapılandırma aslında. İlk defa af niteliğinde olmayan bir yapılandırma yaptık. Ciddi bir şekilde 4.5 milyon vatandaş faydalandı, 43 milyar liralık alacağı yapılandırdık. İlk defa vergi cezaları affedilmedi. Verginin aslını alıyoruz. Enflasyonla güncelliyoruz, cezasını da alacağız. Buna rağmen 4.5 milyon vatandaşımız yapılandırma için başvurdu. Bunu da yakından takip etmemiz lazım. Cari yılın tahsilat oranı yüzde 96’nın altına düşmesin. Yapılandırmaları yakından takip edin.”

Bakan’dan ‘mükelleflere zulüm yapmayın’ uyarısı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairesi başkanlarının mükellefle iyi diyalog kurması gerektiğini belirtti. Vergi dairesi başkanlarına seslenen Şimşek, şunları söyledi: “Vergi dairesi başkanlığı büro ofis ortamında oturmak olarak görülmemeli. Sahaya inip mükellef ile diyalog kurup varsa şikayetleri dinlemek, onlara yol göstermek sizin asli görevinizdir. Gönüllü uyumu diyalog kurmadan artıramayız.” Mükellefe yönelik genel zorlayıcı uygulamalara girilmemesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Şimşek “Ben sahadayım Sinop ve Karabük’e gideceğim. Her hafta birkaç yere gidiyorum yanlış uygulama olunca bize geliyor. Mükellefle iyi diyalog içerisinde olun. Hiçbir şekilde zulüm etmeyin. Varsa sorunları yardımcı olun. Biz hizmetkarız mükellefe hizmet etmekle mükellefiz. Eski devletçi bakış açısı yok biz girişimci dostuyuz” uyarısında bulundu.

BİR YILDA 1.4 MİLYON KİŞİYE İŞ

Geçen yıl ılımlı büyümeye rağmen 1.4 milyon kişiye iş bulunduğunu aktaran Şimşek, “Bu kadar kişiye istihdam sağlansa dünyanın bir başka ülkesinde işsizlik artmaz.

Enflasyon önümüzdeki aylarda da düşmeye devam edecek yüzde 7.2’ye geriledi. Muhtemelen 2015 yılında petrol fiyatları istikrara kavuşursa cari açık milli gelire oran olarak yüzde 3.5-4 oranına iner. Daha yönetilebilir bir noktaya gelecek” diye konuştu. Bakan Şimşek, 2015 yılında yüzde 4 büyümenin yakalanabileceğini kaydetti.


Bu haber 1,251 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,809 µs