En Sıcak Konular

Kamuda çalışan kadın memurların doğum izni artacak mı?

14 Mart 2015 10:23 tsi
Kamuda çalışan kadın memurların doğum izni artacak mı? Doğum izni süreleri artacak mı? Doğum izni ile ilgili torba yasadaki yeni düzenlemeler neler?

Kamuda çalışan kadın memurların doğum izni artacak mı?

 

 

MemurHaber

 

Doğum izni süreleri artacak mı? Doğum izni ile ilgili torba yasadaki yeni düzenlemeler neler? 

Doğum izni kaç hafta oldu? Kamuda çalışan kadın memurların ne kadar doğum izni süreleri var? Doğum izni torba yasaya girecek mi? Doğum izni torba yasayla birlikte kaç hafta olacak?

DEVLET MEMURLARI KAÇ GÜN DOĞUM İZNİ YAPABİLİR?

Şu an doğum yapan devlet memurları, yürürlükte olan “İzin Yönergesi”ne göre doğum izinlerini kullanmak durumundadırlar. Bu izin yönergesinde memurun doğum izni “Mazeret İzinleri” bölümünde; “Verilmesi Zorunlu Olan İzinler” olarak açıklanmıştır. Buna göre; Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır. Süt izni, eğitim-öğretimin aksatılmaması bakımından; okulöncesi ve sınıf öğretmenlerine eğitim ve öğretim saatleri dışında, diğer öğretmenlere ise çocuk emzirme durumları göz önünde bulundurularak derslerinin günün belli saatlerine konulması suretiyle kullandırılır.

Erkek memura, isteği üzerine eşinin doğum yapması nedeniyle üç gün mazeret izni (Verilmesi zorunlu olan izinlerdendir.) verilir.

Doğum yapan memurlara istekleri halinde 104’üncü maddenin (A) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 12 aya kadar aylıksız izin verilir.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan bayan öğretmenlere “Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği”ne göre; doğumuna üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez.

Yazımıza başlıktaki sorunun cevabı ile son verelim: Doğum yapan devlet memuru doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta, yani 16x7= 112 gün doğum izni kullanabilir.


Bu haber 1,800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,873 µs