En Sıcak Konular

Uçakta valizler kilitlenemeyecek!

20 Kasım 2015 16:39 tsi
Uçakta valizler kilitlenemeyecek! Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yolcuların uçak altı bagajlarını kilitleyemeyeceği bildirildi.

Uçakta valizler kilitlenemeyecek!

 

 

Dünya 

 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yolcuların uçak altı bagajlarını kilitleyemeyeceği bildirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHMG) Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamayla yolcuların uçak altı bagajlarının güvenlik birimlerince açılıp incelenebileceği gerekçesiyle ’kilitlenmemesi’ gerektiğini duyurdu. Kurum valizlerin kilitlenmesi durumunda ise kilitlerin kırılarak açılacağını belirtti.

SHGM bu duyurunun hemen ardından yayınladığı ikinci bir Tweet’te ise, " Uçak altı kilitli bagajlar gerektiğinde güvenlik birimlerince kilitleri kırılarak açılmak zorunda kalınmakta ve içine not konulmaktadır" denildi.

'Darbeler nedeniyle açılabilir'

Türkiye’deki tüm havalimanlarında iç ve dış hatlarda yapılacak bu uygulamanın, bu yıl Haziran ayında yapılan " Milli Sivil Havacılık Güvenlik Toplantısı"nda alınan kararlar doğrultusunda, uçak altı bagajların güvenliği programının güncellendiğini belirten bir güvenlik uzmanı bu konuda şunları söyledi:

" Güncellenen bu programa göre, ‘Bilet Check-in’ işlemlerinden sonra uçak altına giden bagajların yapılan kontrolleri sonucunda şüphelenilen bagaj için eskiden yolcu valizinin başına getirilerek açtırılıp kontrol ediliyordu. Bu büyük zaman kaybına yol açıyordu. Bu toplantıda alınan karar doğrultusunda şimdi şüpheli olan bagaj, yerinde yetkililer tarafından ve kameralar önünde zorlanarak açılıp kontrol ediliyor. Sonra bir form doldurulup not olarak bagaja konuluyor. SHGM’nin yaptığı bu duyuruda bagajların hepsinin kilitlenmemesinin istenmesi, yolcunun tercihine bırakılması gerekirdi. Her gün onbinlerce bagajın geçtiği bagaj bantlarındaki kilitlenmemiş bagajların bazı bölgelerdeki darbeler nedeniyle kendiliğinden açılma tehlikesi olabilir. Sanırım SHGM buna bir açıklık getirecektir"


Bu haber 1,201 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,279 µs