En Sıcak Konular

Silifke'de yatak limon hazırlığı

4 Aralık 2015 14:04 tsi
Silifke'de yatak limon hazırlığı Mersin’in Silifke ilçesinde hasat edilen ürünler yaz döneminde yüksek fiyattan satılabilmek amacıyla "yatak limon" haline getiriliyor.

Silifke'de yatak limon hazırlığı

 

 

Dünya

 

Mersin’in Silifke ilçesinde hasat edilen ürünler yaz döneminde yüksek fiyattan satılabilmek amacıyla "yatak limon" haline getiriliyor.

Mersin’in Silifke ilçesinde üretilen limonu yaz aylarında piyasaya sunarak daha fazla gelir elde etmeyi hedefleyen üreticiler, "yatak limon" hazırlığına başladı.

İlçe genelinde geçen yıl 80 bin ton limon hasadı yapılırken, iklim koşullarının etkisiyle bu yıl rekoltenin 60 bin tona düşmesi bekleniyor.

Üreticiden kilosu 1,3 ile 1,5 liradan alınan limonun bir bölümü tesislerde paketlenerek ihracata gönderilirken, bir bölümü de "yatak limon" olarak saklanıyor.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, yaptığı açıklamada, limon hasadının ardından, tezgahların kurulduğunu ve ürünlerin yatağa alınmaya başladığını kaydetti.

Rusya'nın ekonomik yaptırımlarının sektörü olumsuz etkilemesine rağmen, limon gönderiminin ise sürdüğünü aktaran Türer, ilerleyen günlerde de Arap ülkelerine ihracatın başlayacağını belirtti.

Yatağa alınan limonun Kırobası Mahallesi'ndeki soğuk hava depolarında yaklaşık 7-8 ay muhafaza edileceğini anlatan Türer, "Yatağa alınan limon üreticisine daha fazla kazandırıyor. Çoğu üretici de bunu göz önünde bulundurarak, limonlarını tüccarlara satmak istemiyor. Üreticiler kendi imkanlarıyla limonlarını keserek, kağıda sarıyor, sandıklayarak, yatağa hazır hale getiriyor ve bu sayede yaz aylarında satıp daha fazla para kazanmayı hesaplıyor" diye konuştu.


Bu haber 1,138 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,495 µs