En Sıcak Konular

Piyasalarda son durum

18 Temmuz 2016 15:24 tsi
Piyasalarda son durum Güne yüzde 2.5 düşüşle başlayan borsada kayıp yüzde 5'e ulaştı. Sabah 2.93 seviyelerine inen dolar/TL, 2.96'nın üzerine çıktı.

Piyasalarda son durum

Dünya 

Güne yüzde 2.5 düşüşle başlayan borsada kayıp yüzde 5'e ulaştı. Sabah 2.93 seviyelerine inen dolar/TL, 2.96'nın üzerine çıktı.

Borsa İstanbul, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk işlem gününde satış baskısı hakim. Açılışını yüzde 2.5 düşüşle yapan borsada ardından satışlar hız kazandı. Darbe girişiminin özellikle yabancı yatırımcılar nezdinde yarattığı istikrarsızlık algısı ile BIST-100'de yüzde 5'i, bankacılık endeksinde  ise yüzde 7'yi aşan satışlar yaşandı.

BIST-100 endeksi 78,467 puana kadar gerilemesinin ardından ilk yarıyı yüzde 5.04 düşüşle 78,658 puandan kapattı. 

Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, piyasa hareketlerinin FX ve borsa tarafında farklılık gösterdiğine dikkat çekerek, "FX piyasası Cuma günü ilk etkisini gösterdi. Sonra kur tekrar gevşedi. Hisse senedi piyasası daha farklı, yabancı ağırlığı var. Yerli yatırımcı darbenin başarısız olduğunu düşünürken, yabancı yatırımcıda ciddi bir tedirginlik unsuru devam ediyor" dedi.

Bankalarda da satışların sert olduğuna dikkat çeken Erkan, bunun bir panik satışı olduğunu belirterek, "Dinginleşmesini beklemek gerekiyor. 77,500'ün aşağı kırılmaması gerekiyor. Bunun altı negatife işaret ediyor. Temkinli olmak lazım panik satışlarının içinde yer almamak lazım" diye konuştu. Endekste bu hafta gerek Ankara'nın açıklamaları gerekse olası açıklanacak raporlarlın neden olabileceği dalgalanmanın sürmesi bekleniyor.

Havacılık hisselerinde satış

Darbe girişimi sonrası önümüzdeki dönemde Türkiye'ye gelecek turist sayısında azalma beklentisi ile Pegasus hisseleri yüzde 6.08, Türk Hava Yolları hisseleri yüzde 8.56, TAV hisseleri yüzde 13.51, Çelebi yüzde 13.31 düşüşle işlem görüyor.

Dolar 2.96'nın üzerinde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) aldığı önlemler ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamaları ile yeni haftaya düşüşle başlayan dolar/TL, 2,9266'ya kadar geriledi. Ancak ardından 2.95 seviyesinin üzerine çıktı. Dolar/TL saat 12:45 itibariyle 2.9680 seviyesinde.

Euro/TL ise cuma akşamı uluslararası piyasada en yüksek 3,3697'yi görse de bugün düşüşle açılarak 3,24 seviyesine indi. Euro da ardından yönünü yukarı çevirdi ve şu sıra 3.27'nin üzerinde..


Bu haber 1,076 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,293 µs