En Sıcak Konular

Piyasalar hafif alımlarla yatay açıldı

27 Temmuz 2016 10:32 tsi
Piyasalar hafif alımlarla yatay açıldı Piyasalar güne küresel risk iştahıyla beraber hafif alıcılı bir başladı.

Piyasalar hafif alımlarla yatay açıldı

Dünya 

Piyasalar güne küresel risk iştahıyla beraber hafif alıcılı bir başladı.

Yurtiçi piyasalar, küresel piyasalarda bu sabah görülen risk iştahı ve Japonya'da Cuma günü sonlanacak merkez bankası toplantısı sonucu genişleme adımları atılacağı beklentilerinin artmasıyla güne pozitif bir başlangıç yaptı. 

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 282 puan artışla 73971 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,38 oranında değer kazandı. 

Dün akşam saatlerinde 3.0450 civarında işlem gören dolar/TL, bu sabah güne sınırlı bir düşüşle 3.0375/3.0400 seviyesinde başladı.

Dün akşam saatlerinde 3.1970 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.1888/3.1912, 3.3470 civarında olan euro/TL ise 3.3400/3.3428 seviyesinde bulunuyor.

Emtia fiyatlarına baktığımızda; Brent ham petrolün varil fiyatı bu sabah piyasaların açılış saatleri itibariyle 44.81 dolardan işlem görürken, ABD türü ham petrolün varil fiyatı da 42.87 dolar oldu. 

Spot altının ons fiyatı 1,318 dolar civarında hareket ediyor. 

Gözler dışarı çevriliyor

Bankacılar iç siyasi gelişmelerin yakından takip edildiği piyasalarda fiyatlanması gereken yeni bir iç gelişme olmaması halinde artık bir miktar küresel piyasaların da daha yakından izlenmeye başlanacağını belirttiler.

Yurt içinden bugün açıklanacak kritik bir veri beklenmezken, yurt dışından 11:30'da İngiltere ekonomik büyüme rakamları, 15:30'da ABD dayanıklı mal siparişleri ve piyasaların kapanmasının ardından 21:00'da açıklanacak Fed kararları beklenecek.

Küresel piyasalarda son durum 

Bu hafta gerçekleşecek olan Fed ve Japonya Merkez Bankaları (BOJ) toplantılarının sonuçları açıklanmadan önce Asya borsaları özellikle BOJ tarafından yapılacak yeni bir parasal genişleme adımı beklentisiyle yükselerek bir yılın zirvesine yaklaştı. 

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.2 yükselerek 11 Ağustos 2015'ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Endeks bu ay yüzde 10 yükseliş gösterdi. 

Japonya Nikkei endeksi de bölgedeki kazançlara öncülük ederek yüzde 1.1 arttı. 

Piyasa işlemcileri arasında Cuma günü sonuçlanacak olan BOJ toplantısının ardından yeni bir parasal genişleme adımı gerçekleşeceği konusunda geniş bir görüş birliği oluşurken, bu adımın halihazırda var olan devasa varlık alım programını daha da artırmak şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor. 

ABD'de ise piyasalar bir yandan bugün sonuçlanacak olan Fed toplantısından gelecek mesajları beklerken, bir yandan da Apple, Twitter gibi firmaların açıkladıkları bilançoları fiyatlıyor.    


Bu haber 1,223 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,810 µs