En Sıcak Konular

Kurban Bayramı ikramiyesi belli oldu, kimler alacak?

24 Ağustos 2016 10:08 tsi
Kurban Bayramı ikramiyesi belli oldu, kimler alacak? Kurban Bayramı ikramiyesi belli oldu. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen bayram ikramiyesi belli oldu. Peki kimler bayram ikramiyesi alacak?

Kurban Bayramı ikramiyesi belli oldu, kimler alacak?

Star 

Kurban Bayramı ikramiyesi belli oldu. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen bayram ikramiyesi belli oldu. Peki kimler bayram ikramiyesi alacak?
 
Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara ikramiye müjdesi geldi. Çalışma Bakanlığı emekli, dul ve yetimler için ikramiye sürecinin başladığını ve Kurban Bayramı öncesi yetişebileceği söyleniyor. 11 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren bayram ikramiyesi için bankalar ile görüşme devam ediyor. Çalışma Bakanlığı, bankalarla yaptığı promosyon görüşmesi sonrasında ikramiyenin Kurban Bayramı öncesine yetiştirilmesini istedi. Bakanlığın bu isteği de vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, daha önce, emekli aylıklarına göre kademelendirme yaptıklarını açıklamıştı. Bu kademelere göre emekliye ödenecek promosyon tutarı farklılık gösterecek. Yüksek maaşı olan, daha fazla promosyon alacak.

 
KİMLER KAÇ TL BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?
 
Bu kademelerin ise '500 liranın altında maaş alanlar', '500-bin lira arası maaş alanlar', 'bin-2 bin lira arası maaş alanlar' ve '2 bin lira üstü maaş alanlar' şeklinde oluştuğu belirtiliyor. Kademelerin her biri için başka promosyon tutarı belirlenecek. Promosyonda yıllık tutarın 150 ile 300 lira arasında olması, 3 yıllık promosyonun toplu ödenmesi görüşü hakim. Çalışma Bakanlığı ve bankalar bu şekilde anlaşırsa, 500 liranın altında maaşı olanlar 3 yıllık dönem için 450 lira, 2 bin lira ve üstünde maaşı olanlar da 900 lira ödeme alabilecek. Sürenin bitiminin ardından emekliye yine bir 3 yıllık promosyon daha ödenecek. Promosyon tutarında emeklinin maaşını bankada tutma süresinin de etkili olacağı belirtiliyor. Parasının tamamını hemen çekmeyenin ödemede avantajlı olması üzerinde duruluyor.


Bu haber 1,671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,242 µs