En Sıcak Konular

Küresel piyasalar 'FBI' kararıyla yön buldu

7 Kasım 2016 09:00 tsi
Küresel piyasalar 'FBI' kararıyla yön buldu Küresel piyasalar Clinton'ın FBI soruşturmasında aklanmasının etkisiyle yükseldi.

Küresel piyasalar 'FBI' kararıyla yön buldu

Dünya 

Küresel piyasalar Clinton'ın FBI soruşturmasında aklanmasının etkisiyle yükseldi.

Asya borsaları, FBI'ın ABD'de Demokrat partinin başkan adayı Hillary Clinton hakkında başlattığı ikinci incelemede cezai kovuşturmaya gerek olmadığını açıklamasının ardından yükselirken, dolar da değer kazandı.

ABD başkanlık seçimlerinden sadece iki gün önce gelen açıklama ile Clinton'un başkanlık yarışı hakkındaki endişeleri hafiflerken, 35 yıldır ilk defa dokuz gündür art arda düşüş kaydeden S&P 500 endeksinin vadeli işlemleri yüzde 1.2 yükseldi. Ancak ABD başkanlık seçimleri öncesinde birçok yatırımcının beklemeyi tercih etmesiyle birlikte piyasalardaki hacimler, FBI açıklamasına rağmen düşük kaldı.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.9 yükselirken Avustralya ve Japonya borsaları yüzde 1.3 ve yüzde 1.2 yükseldi. Yatırımcılar Clinton ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump arasındaki oy farkının giderek kapandığına işaret eden kamuoyu yoklamaları nedeniyle geçen hafta endişeye kapılmışlardı.

Uluslararası ilişkiler, ticaret ve sosyal alanda sıradışı politikalar izleyeceğinin ipucunu veren ve rakibine kıyasla daha deneyimsiz olan Trump, getirmesi muhtemel belirsizlik nedeniyle piyasalarda endişe yaratıyor.  Daha deneyimli bir politikacı olan Clinton ise daha tanıdık politikalar izleyeceğinin işaretlerini verdiği için piyasalar tarafından daha az belirsizlik yaratacak bir aday olarak görüülüyor.

FBI tarafından Pazar günü, yani ABD seçimlerinden iki gün önce yapılan açıklamada, Clinton'un dışişleri bakanı olduğu dönemde izinsiz şekilde özel bir eposta hesabı kullanmasından kaynaklanan herhangi bir cezai kovuşturmaya gerek olmadığı ifade edildi.

FBI incelemesinin durması Clinton'un başkan seçilme ihtimalini artırmış olsa da birçok yatırımcı Trump'ın son kamuoyu yoklamalarında gücünü artırmasının sadece FBI incelemesinden kaynaklanmadığını düşünerek büyük pozisyon almaktan kaçınıyor.

ABD seçimlerinin ilk sonuçları Çarşamba günü Asya piyasalarının açık olduğu saatte gelmeye başlayacak.


Bu haber 1,236 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,275 µs