En Sıcak Konular

Küresel piyasalar dalgalı seyrediyor

14 Kasım 2016 09:21 tsi
Küresel piyasalar dalgalı seyrediyor Asya piyasalarında dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkarken, dolar ABD'de başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazanmasından itibaren kesintisiz değer kazanıyor.

Küresel piyasalar dalgalı seyrediyor

Dünya 

Asya piyasalarında dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkarken, dolar ABD'de başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazanmasından itibaren kesintisiz değer kazanıyor.

Dolar ABD'de enflasyonun yükseleceği ve bütçe açacağı ihtimalini fiyatlayan Hazine tahvil faizlerindeki yükselişe paralel olarak Asya piyasalarında dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkarken, gelişmekte olan ülke varlıkları üzerinde baskı yaratıyor.

Asya piyasalarında dolar 107 yen düzeyinin üzerine çıkarken, euro da dolar karşısında 1.0773 ile Ocak ayından bu yana en düşük düzeyi gördü. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks ise 99.680 ile dokuz ayın zirvesine çıktı.

Dolar ABD'de başkanlık seçimlerini 8 Kasım'da Donald Trump'ın kazanmasından itibaren Hazine tahvil faizlerinde görülen sert yükselişe paralel olarak kesintisiz değer kazanıyor.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin getirisi bugün yüzde 2.20'ye kadar yükselerek Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bank of America Merrill Lynch verilerine göre ABD Hazine tahvillerinde yaklaşık 1.5 yılın en sert satışları kaydedildi ve sadece iki gün içinde piyasanın değeri 1 trilyon dolardan fazla eridi.

Güvenli liman ABD Hazine tahvillerinin getirilerindeki yükseliş gelişmekte olan ülke fonlarından para çıkışı ihtimalini de beraberinde getirirken, ABD ile Çin arasında ticaret savaşı çıkma olasılığı Asya piyasalarında risk iştahını bozuyor.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 1.1 düşüşle Temmuz ortasından bu yana en düşük seviyeye indi. Yenin değer kaybetmesi ise Japonya'nın Nikkei endeksini yüzde 1.5 yukarı taşıdı. Wall Street'e bakıldığında Dow Jones endeksi geçen haftanın tamamında yüzde 5.4 yükselişle 2011'den bu yana en iyi performansı sergilerken, S&P 500 endeksi yüzde 3.8 yüselişle iki yılın en keskin yükselişini kaydetti. S&P 500 endeksi vadeli işlemleri ise bu sabah yüzde 0.3 artıda bulunuyor.


Bu haber 1,147 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,483 µs