En Sıcak Konular

Dolardan yeni rekor geldi

16 Kasım 2016 14:28 tsi
Dolardan yeni rekor geldi Kısa zamanda bir çok yeni rekor kıran dolar kuru için pozitif görünüm güç kazanarak devam ediyor.

Dolardan yeni rekor geldi

Dünya 

Dolar kuru, 3,3144 seviyesine kadar çıkarak rekor seviyesini yeniledi.

Kısa zamanda bir çok yeni rekor kıran dolar kuru için pozitif görünüm güç kazanarak devam ediyor.

Fed'in aralık ayı için faiz artırım ihtimallerinin yüzde 94 seviyesine yükselmesi ile bugün de Amerikan varlıklarına artan talep devam ediyor.

Dolar kuru, bu etkilerle birlikte sert yükselişler gerçekleştirdi ve 3.32 seviyesine yaklaştı.

Bu sabah güne 3,29 seviyelerinde başlayan kur, rekorunu 3,3194 seviyesine taşıdı. Kurda işlemler saat 13:27 itibariyle 3,3180 seviyelerinden geçiyor. Euro ise 3,5530 seviyesinde hareket ediyor.

Diğer taraftan; Euro, dolar karşısında 1,07 ile Aralık 2015'ten bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi. 

ABD tahvil faizleri ve dolardaki yüksek seyir gelişmekte olan ülke para birimlerinde baskı yaratmaya devam ederken, piyasalarda Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşması ve ABD verileri izlenecek.

Bu akşam Fed Başkanı Janet Yellen'ın yapacağı konuşma öncesinde ise St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ve Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker'ın konuşmaları olacak.

DNG Danışmanlık'tan Fatih Keresteci, küresel piyasalar dün bir miktar soluklanma eğilimine girse de TL'de bu hareketin görülmediğini ve kurda yükseliş olduğunu söyleyerek, "Bu eğilimin arkasında yabancı bankaların döviz kur tahminlerini daha da yukarı çekmeleri, kurun her gün daha yukarı bir seviyeye oturarak algı bozukluğuna yol açması, birçok risk unsuruna bir de AB üyelik görüşmelerinin durdurulma ihtimalinin eklenmesi neden oldu" dedi.

Keresteci, bu sabah Asya endekslerinde yüzde 1 civarında yükselişler olsa da dolar endeksinin yüksek seyrini koruduğunu söyleyerek, "Endekste 100.5 seviyesinin üstüne gelinmesi teknik anlamda önemli bir harekete işaret edecektir. Bu seviyenin euro/dolarda karşılığı bugün 1.0640 olarak görülüyor, dolar/TL'deki karşılığı ise 3.3050 olabilir. Bu yönde bir hareket piyasaların yeniden sert bir satış baskısına maruz kalmasını beraberinde getirebilir" dedi.

Keresteci Türkiye'de bozulan algının yeniden düzeltilmesi için ya somut manada olumlu bir adım atılması ya da fiyat hareketlerindeki olumsuz trendin tersine dönmesi gerektiğini bu noktada TCMB'nin gerektiğinde faizlerde artırıma gidilebileceğini belirtmesinin bile yeterli olabileceğini söyledi.


Bu haber 1,249 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,077 µs