En Sıcak Konular

Turizmciye de yeşil pasaport

18 Kasım 2016 09:17 tsi
Turizmciye de yeşil pasaport Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizmcilere yeşil pasaport verilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Turizmciye de yeşil pasaport

Dünya 

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizmcilere yeşil pasaport verilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı. 

Meclis Plan Bütçe Komisyonunda Bakanlığı’nın 2017 Bütçesini sunarak milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 2016 yılında turizm sektörüne yönelik uygulanan acil eylem planının devamı niteliğinde bir dizi çalışma içinde olduklarını belirtti. Turizm sektöründe çalışan ve belirli rakamın üzerinde ülkemize gelir sağlayan turizm yatırımcılarına yeşil pasaport verilmesi amacıyla gerekli girişimlere başladıklarını belirten Avcı, "Desteğin kapsamının genişletilmesi, turizm sektörüne sağlanan teşviklerin sürdürülebilir uygulamalar hâline gelmesi amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Desteklerden deniz turizmi tesislerinin de yararlanmasını amaçlıyoruz" dedi. Bakan Avcı, yurtdışından uçakla turist getirenlere yönelik yakıt desteği kapsamında 66 acenteye 4 bin 917 uçuş için 30 milyon 84 bin dolar ödeme yapıldığını açıkladı.

Avcı, turizm sektöründe yaşanan ekonomik daralma nedeniyle teminat yetersizliği olan A grubu seyahat acentelerinin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Türkmenistan, Belçika, Ukrayna, Almanya, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan, Norveç, Bulgaristan ve Romanya’dan kredi başvuru tarihinden bir önceki yıl, en az 400 bin turist getiren A grubu seyahat acentelerine kredi garanti fonu kefalet desteğiyle 100 milyon liraya kadar kredi kullanma imkanı sağlandığını kaydetti.

2016 yılında 7’si büyük, 77’si kamu özel sektör işbirliğinde, 34’ü yurtdışı temsilcilikler aracılığıyla 57 ülkede toplam 118 turizm ihtisas fuarına katılım sağlandığını kaydeden Avcı, 2017 yılında 7’si büyük, 75’i kamu özel sektör işbirliğinde, 30’u yurtdışında, 112 turizm ihtisas fuarına katılım olacağını söyledi.

Kış turizmi eylem planı hazırlanıyor

Kış sporları turizminin geliştirilmesi amacıyla ilan edilen toplam 28 Turizm Merkezi-Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin 23’ünün planlarının tamamlandığını ve yaklaşık 80 bin yatak kapasitesine ulaşılmasının hedefl endiğini belirten Avcı, Kış Turizmi Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlandığını söyledi.


Bu haber 1,275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,366 µs