En Sıcak Konular

Piyasalar Fed tutanaklarını bekliyor

4 Ocak 2017 11:00 tsi
Piyasalar Fed tutanaklarını bekliyor Genel olarak pozitif bir seyir izleyen küresel piyasalar, Fed'in bugün açıklanacak 13-14 Aralık 2016 tarihli FOMC toplantı tutanaklarına odaklandı.

Piyasalar Fed tutanaklarını bekliyor

Dünya 

Genel olarak pozitif bir seyir izleyen küresel piyasalar, Fed'in bugün açıklanacak 13-14 Aralık 2016 tarihli FOMC toplantı tutanaklarına odaklandı.

ABD'de pazartesi günü resmi tatil olması dolayısıyla dün yılın ilk işlem gününü gerçekleştiren piyasalar pozitif bir seyir izledi. Dün açıklanan ISM imalat sanayi endeksinin 54,7 ile beklentilerin oldukça üzerinde gelmesinin ardından Dow Jones endeksi yüzde 0,60, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri yüzde 0,85 değer kazandı.

Avrupa tarafında, dün Almanya'da açıklanan enflasyon verisinin yıllık yüzde 1,7 artışla beklentileri aşmasına karşın avro/dolar paritesi, 1,0341 ile 2003 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü. Parite, analistlerin destek olarak nitelendirdiği bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla 1,04'ün hemen üzerinde dengelendi. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,12 değer kaybederken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,49 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,35 yükseliş kaydetti.

Dün 58,4 dolar ile yaklaşık 18 ayın zirvesini gören Brent petrolün varil fiyatı, bu seviyelerde etkisini artıran satışlarla sert bir şekilde düşüşe geçti ve bugün Asya piyasalarında 55-56 dolar bandında dengelendi.

Japonya'da Başbakan Shinzo Abe'nin ekonomiye öncelik vermeye devam edeceğini, erken seçim düşünmediklerini söylemesi ve açıklanan imalat sanayi verilerinin beklentileri aşması sonrasında Nikkei 225 endeksi hızlı bir şekilde yükseldi ve kapanışa yakın yüzde 2,5 değer kazandı. Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise yüzde 0,5 artış kaydetti.


Bu haber 1,040 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,098 µs