En Sıcak Konular

Şarta uyan her esnafa 50 bin TL kredi

5 Ocak 2017 10:25 tsi
Şarta uyan her esnafa 50 bin TL kredi Başbakan Yıldırım sicil affının da bu hafta yürürlüğe gireceğini söyledi.

Şarta uyan her esnafa 50 bin TL kredi

Star 

Başbakan Yıldırım, 250 bin kişinin başvurduğu 50 bin liralık KOSGEB kredisinin kapsamının genişleyeceğini belirterek “Şartları tutturan herkese vereceğiz” dedi. Başbakan Yıldırım sicil affının da bu hafta yürürlüğe gireceğini söyledi. 

Başbakan Binali Yıldırım Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) heyeti ile Çankaya Köşkü’nde öğle yemeğinde biraraya geldi. Yıldırım, 250 bin kişinin başvurduğu KOSGEB kredilerinin kapsamının genişleyeceğini belirterek, kredi şartlarını sağlayan her esnafa 50 bin lira verileceğini açıkladı. Yıldırım “Şartları sağlayan kim olursa olsun bunu vereceğiz. Böyle bir sınırlama olmaz. Şartlara bakacağız, tutturan kim varsa vereceğiz. Yani 15 bin kişinin üzerine bu kaynak çıkacak. Gerekirse başka taraflardan alacağız, buraya aktaracağız ve burada vatandaşlarımızın, esnafımızın mağdur olmaması için gereken neyse yapacağız” dedi.

SİCİL AFFI BU HAFTA ÇIKIYOR

Sicil affının da bu hafta Meclis’te görüşüleceğini belirten Yıldırım “Hem bankaların verileceği krediler, hem devletin verdiği destekler; bunların hepsinin sağlıklı işlemesi için esnafın sicilinin düzgün olması lazım. Bunun için sicil affı getiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Sicil affı düzenlemesi bu hafta Meclis’te görüşülecek ve yürürlüğe girecek” dedi. Esnaf ve sanatkarlar için yeni bir imkan getirdiklerini ve toplantının asıl konusunun bu olduğunu belirten Yıldırım, “Ahilik Fonu... Esnafta ahilik geleneği var. Ahilik demek yardımlaşma demek, ahilik demek birlikte çalışma demek ahilik demek ‘ben değil biz’ demek bir olmak beraber olmak. Şimdi bu işi sizler adına yapıyoruz. Ahilik ve Esnaf Fonu kuruyoruz.” diye konuştu. TESK ve TESKOMB bünyesindeki esnaf temsilcisinin yer aldığı oda, birlik ve kuruluşlara teşekkür eden Yıldırım, fon kurulması talebinin esnaf temsilcilerinden geldiğini, kendilerinin de doğru bulduklarını ve kısa bir sürede yasal çalışmayı tamamladıklarını söyledi. Esnaf ve sanatkarlara yönelik çalışmalara değinen Yıldırım, emekli olup iş yeri açanın yüzde 15 prim ödemesine ilişkin uygulamayı kaldırdıklarını anımsattı. Yıldırım, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör olayları nedeniyle zarar gören esnafa, TESKOMB aracılığıyla 50 bin liralık sıfır faizli kredi verildiğini belirtti. Toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise “Biz esnafın, üretenin, istihdam sağlayanın yanındayız” dedi.

Fon’a 18 devletten 35 lira esnaftan

Başbakan Yıldırım, Ahilik Fonu’nu anayasa çalışmalarının ardından Meclis’e getireceklerini söyledi. Fona ayda, devletin 18 lira, esnafın 35 lira vereceğini ve toplanan paranın işletilerek değerlendirileceğini dile getiren Yıldırım, 720 gün ödeyenlerin 180 günlük, bin 80 gün ödeyenlerin ise 300 günlük primden yararlanacağını aktardı.  Esnafın fondan yararlanabilmesi için en az 2 yıl düzenli prim ödemesi gerektiğini belirten Yıldırım, bugünkü düzenlemeyle primlerini düzenli ödeyenlere 711 lira ile bin 422 lira arasında prim verileceğini açıkladı. Toplantıya katılan Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise  “Ahilik Fonu prim oranı yüzde 3 olacak. Yüzde 2’sini esnafımız, yüzde 1’ini de Hazine karşılayacak. Yaklaşık 1.9 milyon kişi faydalanacak” dedi.


Bu haber 1,263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,694 µs