En Sıcak Konular

Dolar yeniden yükselişe geçti

1 Aralık 2017 10:19 tsi
Dolar yeniden yükselişe geçti Dolar kuru, dün 3,90 seviyesine doğru aşağı yönelmesinin ardından bugün yeniden yükselişe geçti ve 3,94'ün üzerini gördü.

Dolar yeniden yükselişe geçti

Dünya 

Dolar kuru, dün 3,90 seviyesine doğru aşağı yönelmesinin ardından bugün yeniden yükselişe geçti ve 3,94'ün üzerini gördü.

Türk Lirası dün pozitif ayrıştı ve dolar karşısında en iyi performans gösteren gelişen ülke para birimi oldu.

Reza Zarrab'ın ABD'de savcılık lehine ifade vereceğinin kesinleşmesi sonrasında TL varlıklarda görülen sert düşüş, davanın başlaması ve ilk şokun atlatılması sonrasında dün yerini tepki alımlarına bıraktı. Önceki gün 3.97'yi aşarak tarihi zirveye yaklaşan dolar kuru, dün 3.90 seviyelerine kadar geriledi.

Haftanın son işlem gününde yeniden yükselişe geçen dolar/TL saat 10:15'te 3.9405'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.6965 ve sterlin/TL 5.3300 seviyesinde yer aldı.

Küresel piyasalarda dolar endeksinin güçlenmeye devam ettiğine dikkat çeken analistler, bunun da gelişmekte olan ülke piyasalarında karışık seyirlere neden olduğunu belirtiyor. 

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, ABD'de vergi reformunun bugüne kalmasının doları olumsuz etkilediğini belirtirken, yurt içinde ise bir yandan Zarrab davasının ve MB'ni faiz toplantısının takip edildiğini söyledi.

Erkan, paylaştığı notta şu değerlendirmeyi yaptı: ABD'de vergi reformunun Senato'da oylanması, oylamaya birkaç saat kala son pürüzleri de gidermek üzere bugüne ertelendi. Plan konusunda tereddütleri olan Cumhuriyetçi Senatörler'in endişelerini ortadan kaldırmak için yapılan bu ertelemenin ardından dolar, önemli para birimlerine karşı değer kaybetti. ABD'de süregelen davada Zarrab'ın ifadeleri bir yandan takip edilirken, bozulan enflasyon beklentilerinin Merkez Bankası'nı faiz artırımına götüreceği beklentileri ile beraber TL gün içinde değer kazandı, Zarrab'ın ifadeleri sırasında ise dalgalanmalar yaşandı. TL günlük bazda EM para birimlerinden pzoitif ayrışırken, 10 yıllık tahvil faizi de Zarrab'ın ilk ifadesinden sonra 22 bps çekildi. TL'de daha fazlası için 3,91 altında kalıcılık gereklidir, 3,98 de tahammül eşiği olarak izlenmektedir"



Bu haber 1,029 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,568 µs