En Sıcak Konular

Taşeron düzenlemesi için yeni formül 'KHK'

20 Aralık 2017 09:56 tsi
Taşeron düzenlemesi için yeni formül 'KHK' Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemenin kanun yerine Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılması planlanıyor.

Taşeron düzenlemesi için yeni formül 'KHK'

Dünya 

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemenin kanun yerine Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılması planlanıyor.

Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemenin kanun yerine önümüzdeki günlerde yayımlanması beklenen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılması planlanıyor.

Meclis’te devam eden 2018 Bütçe görüşmeleri nedeniyle Meclis gündeminin yoğun olduğu bu nedenle taşeron düzenlemenin KHK’da yer alacağı öğrenildi. Yılbaşından önce taşeron işçilere kadro düzenlemesini sonuçlandırmak isteyen Hükümet, KHK ile adım atmaya hazırlanıyor. Gerek Cumhurbaşkanı gerekse Hükümetten yapılan açıklamalarda hazırlanan 12 maddelik yasa tasarısının Meclis’e sunulacağı ifade edilmişti.

Ancak, Meclis gündeminin yoğunluğu nedeniyle 12 maddelik taşeron düzenlemesinin, Hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı ve madde sayının 150’ye ulaştığı Kanun Hükmündeki Kararname ile yapılacağı kaydedildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, hafta sonu Bakanlığı’nın 2018 Bütçe görüşmelerinde “Çok yakın zamanda, bir iki gün içerisinde bütün detayları herkes, tüm kamuoyu öğrenmiş olacak” açıklamasını yaptı.

Başbakan Yıldırım ise Bangladeş’e gitmeden önce yaptığı açıklamada, “Taşeronların devlette daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanma noktasına geldi” dedi.

Meclis tatile girecek

Kasım ayında Plan Bütçe Komisyonunda görüşmelerine başlanan 11 Aralık’ta Genel Kurul gündemine gelen 2018 Bütçesi’nin görüşmeleri 22 Aralık Cuma günü sona erecek. CHP’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşülmesinin ardından Meclis’in 9 Ocak Salı gününe kadar tatile girmesi planlanıyor.



Bu haber 1,557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,397 µs