En Sıcak Konular

Hakem heyetlerine başvuru limiti 6 bin liraya yükseltildi

25 Aralık 2017 10:18 tsi
Hakem heyetlerine başvuru limiti 6 bin liraya yükseltildi Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hakem heyetlerine başvuruya ilişkin parasal sınırlarla alakalı kanun değişikliği yapıldı ve tüketici hakem heyetlerine başvuru limitleri 6 bin liraya yükseldi." ifadeleri kullanıldı.

Hakem heyetlerine başvuru limiti 6 bin liraya yükseltildi

Dünya

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hakem heyetlerine başvuruya ilişkin parasal sınırlarla alakalı kanun değişikliği yapıldı ve tüketici hakem heyetlerine başvuru limitleri 6 bin liraya yükseldi." ifadeleri kullanıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, tüketici hakem heyetlerinin tüketicinin ekonomik çıkarlarını korumada büyük rol üstlendiğini belirterek, "Hakem heyetlerine başvuruya ilişkin parasal sınırlarla alakalı kanun değişikliği yapıldı ve tüketici hakem heyetlerine başvuru limitleri 6 bin liraya yükseldi."

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen tüketici hakem heyeti raportörlerine yönelik hizmet içi eğitim programı Antalya’da gerçekleştirildi.

Burada yaptığı konuşmada Çiftci, Bakanlık olarak Türkiye'deki tüketici haklarının gelişmiş ülkelerle aynı seviyeye getirilmesi, tüketicilerin bilgilendirilmeleri konularına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Çiftci, bu yılın başından itibaren Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) ile tüketicilerin e-Devlet Kapısı üzerinden günün her saati şikayetlerini tüketici hakem heyetlerine iletebilmelerini sağlayarak hak arama yollarına başvuruyu kolaylaştırdıklarını vurguladı. Çiftci, hakem heyetlerinin tüketicinin ekonomik çıkarlarını koruma konusunda büyük rol üstlendiğine dikkati çekti.

Hakem heyetlerine başvuruya ilişkin parasal sınırlarla alakalı kanun değişikliği yapıldığını ve tüketici hakem heyetlerine başvuru limitlerinin 6 bin liraya yükseldiğinin altını çizen Çiftci, "Tüketici hakem heyetlerini karar mercisi olarak merkezileştiriyoruz. Bu sayede personel ve kaynakların etkin kullanımı ve ihtisaslaşma ölçeğinden azami faydalanma sağlayacağız. Bu çalışma 1 Aralık'ta yapılan Ekonomik Koordinasyon Kurulunda da büyük beğeni topladı. Söz konusu çalışma devletin sunduğu hizmetler için önemli bir model olacak." değerlendirmesinde bulundu.




Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,553 µs