En Sıcak Konular

Hacimsiz piyasa TL'ye moral oldu

27 Aralık 2017 09:38 tsi
Hacimsiz piyasa TL'ye moral oldu Yurtdışı piyasaların tatil olması ve yıl sonu bilanço düzeltme eğilimi ile dolar/TL 3.80 seviyesinin altını gördü.

Hacimsiz piyasa TL'ye moral oldu

Dünya 

Yurtdışı piyasaların tatil olması ve yıl sonu bilanço düzeltme eğilimi ile dolar/TL 3.80 seviyesinin altını gördü.

Piyasada fiyatlama ekim ayı sonundaki seviyelerine geriledi. Vize gerginliği ve Zarrab davasının yarattığı gerginliklerin yumuşaması ile kasım ayı kayıplarını geri alan piyasalara, küresel piyasalardaki gelişmeler de destek oldu.

Noel tatili, Güney Afrika’daki siyasi değişim rüzgarlarının Rand başta olmak üzere gelişmekte olan ülke varlıklarına destek vermesi, MB’nin 50 baz puan da olsa faiz artırımı ve ABD’deki davanın sonucuna ilişkin ilk dönemlere göre daha pozitif beklentilerin ağırlık kazanması 31/12 bilanço dönemiyle de denk gelmiş oldu. Bankaların bilançolarını daha likit göstermek için klasik olarak yıl sonunda daha yatay bir piyasa görülürken yeni sene de yeni pozisyonlarla daha hareketli günler yaşanıyor.

ABD ile vize gerginliği ve Zarrab davasıyla kasım ayında 3.9830 TL görülürken gelinen 3.80 TL’li seviyeler yüzde 4.5 gerilemeyi işaret ediyor. Bu arada dün dolar/TL 3,7965 seviyesini gördü.

Bankacılar, yıl sonu nedeniyle pozisyonların büyük oranda kapatıldığına işaret ederken yeni pozisyon alma iştahının da ciddi şekilde azaldığına değiniyor.

Özellikle Güney Afrika Randındaki iyimserlik gelişen para birimlerine de yansıyor. Borsa İstanbul’da Endeks, 112 binin üzerinde seyrederken yeni zirveler için 112.500’ün üzerinde hacimli kapanışlar yaşanması gerektiği üzerinde duruluyor. Aksi takdirde kâr satışları gelebilir.

Milyoner faizi yüzde 15.5

Yıl sonunun klasik hareketlerinden biri de mevduatta var. Ama bu yıl farklı olarak mevduattaki harekete ‘yarış’ demek zor. Nitekim bankacılarda çok marjinal fiyatlamaların olmadığını ve mevduat tarafında makul hareketler olduğunu sadece bir bankanın etkisinin sınırlı bir yükseliş getirdiğini kaydediyor. Bundan bir ay önce milyoner için yüzde 14.5 olan mevduat faizi, arada 50 baz puanlık MB faiz artırımı olduğu da düşünüldüğünde, yüzde 15.5’a çıktı. Bir ara yüzde 16 telaffuz edilse de herkes “Bankalar hazırlığını önceden yaptı. Marjinal fiyatlama yok” yorumunu yaptı.



Bu haber 1,040 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,950 µs