En Sıcak Konular

YURTKUR KYK yurt ve burs başvuruları nasıl yapılır?

3 Eylül 2018 10:04 tsi
YURTKUR KYK yurt ve burs başvuruları nasıl yapılır? KYK yurt ve burs başvuruları bugün itibariyle başlıyor

YURTKUR KYK yurt ve burs başvuruları nasıl yapılır? e-Devlet başvuru ekranı

YENİŞAFAK 

KYK yurt ve burs başvuruları bugün itibariyle başlıyor 10 Eylül saat 23.59’a kadar devam edecek. Başvurular ise e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek, hatalı öğrenim bilgisiyle giriş yapanların ise başvuruları geçersiz sayılacak. İşte e-Devlet KYK yurt ve burs başvuruları.

KYK yurt ve burs başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Üniversite tercih sonuçları açıklandı ve artık gözler yurt ve burs başvurularına çevrildi. 3 -10 Eylül tarihleri arasında KYK yurt ve burs başvuruları alınacak.

KYK burs ve yurt başvuruları nereden yapılır?

KYK yurt ve burs başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

KYK yurt ve burs başvurularında son gün ne zaman?

Başvurular 3-10 Eylül tarihlerinde alınacak ve başvurular 10 Eylül saat 23.59'da son bulacak.

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme yaptırmaları gerekecek. Bilgilerinde yanlışlık olmayanlar ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

"e-Devlet" şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek "e-Devlet" şifresi alması ya da diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Öte yandan, öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince 7/24 öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, "4441961" numaralı Kurumsal İletişim Merkezi'nden veya Kurumun resmi Twitter hesabı "KYK_DESTEK" üzerinden de yardım talebinde bulunabilecek.

KYK’ya başvuran öğrencilerin hem yurt hem de kredi ya da burs imkanında faydalandıklarını söyleyen Sakin Terzi, KYK’nın öğrencilere sunduğu imkanlara dair şu bilgileri verdi:

“İki tip yurdumuz var; genel yurt yani ranzalı sistemde olanlar, ki en eski olan Erciyes ve Gevher Nesibe Yurdumuz bu tip yurtlardandır. Onun haricindeki 9 yurdumuz da kapasitesi yüksek yurtlar. Genel yurtlarda ayda 145, kapasitesi yüksek yurtlardan da seviyesine göre en fazla 250 TL alırız. Bu ücret karşılığında devlet bize kaydolan tüm öğrencilere akşam yemeği için 7 buçuk, sabah kahvaltısı için 3 buçuk TL’lik devlet yardımı yapıyor. Ayrıca, şehit çocukları, gazi çocukları, yurtlarda yetişen öğrencilerle, yüzde 40 engeli olanlar gibi yurtlara öncelikli kabul ettiğimiz ayrıcalıklı öğrencilere 10 TL daha veriyoruz. Devlet yurduna giren bir öğrenci çok rahat ailesinden para almadan yemek ve kredi yardımıyla beraber öğrencilik hayatını bitirebilir. İsteyen her öğrenciye ayda 470 TL kredi veriyoruz. Öğrenci bunu mezun olduktan iki yıl sonra geri ödüyor. Bunun dışında ayrıcalıklı öğrencilerimize ve maddi durumu yetersiz olan öğrencilerimize verdiğimiz burslarımız var. Bunlar da 470 TL, ancak geri ödemesi yok.”


Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,176 µs