En Sıcak Konular

İhracatta tarihi rekor

2 Kasım 2018 09:11 tsi
İhracatta tarihi rekor Ekim ayında Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamı gerçekleşti.

İhracatta tarihi rekor

STAR 

Ekim ayında Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamı gerçekleşti. TİM’in verilerine göre ekim ihracatı, bir önceki aya göre yüzde 13.1 artışla, 15.7 milyar dolar oldu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan “Yıl sonunda toplam rakamın 170 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz” dedi. 

Türkiye, 170 milyar dolarlık ihracat hedefine koşar adım ilerliyor. İthalat hızla düşerken, ihracat tarafından ise yeni rekorlara imza atılıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre ekim ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13.1 artışla 15.7 milyar dolara çıktı. Gerçekleşen bu rakam ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek ekim ayı ihracat rakamı yakalanmış oldu. Adana Müzesi’nde düzenlenen toplantıya, TİM Başkanı İsmail Gülle, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve iş insnaları heyeti katıldı. Toplantıda konuşan Ruhsar Pekcan, iç ve dış ticarette son derece güzel sonuçlar almaya devam ettiklerini belirterek “İhracatçılarımızla el ele vererek rekor ihracat seviyelerine ulaşıyoruz” diye konuştu.  

İTHALAT HIZLA ERİYOR 

Pekcan, Adana’da çok güzel rakamları açıklamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “2017 Ekim ayında ihracatımızın ithalatı karşılama oranı yüzde 65.4. Bugün ekim ayı itibarıyla ihracatımızın ithalatı karşılama oranı yüzde 96.7. Gerçekten bugün çok özel bir gün. Çok güzel rakamların sevincini paylaşıyoruz. İnşallah bunun devamı da gelecek. Doğru yoldayız hep beraber inşallah” açıklamasında bulundu. Pekcan, hükümetin ve ihracat ailesinin bir bütün olarak ortak heyecan ve kararlılıkla tüm hedeflerini yakalayacağını dile getirdi. 100 günlük eylem planında da bildirdikleri gibi yerli paralarla ihracatı da teşvik ettiklerini vurgulayan Pekcan, “Ekim ayında TL ile ihracatımız 9.8 milyar liraya ulaşmış bulunmaktadır, TL ile ticaret hacmimiz. İhracatımız 5.3 milyar liraya, ithalatımız 4.5 milyar liraya. Burada da bir önceki yılın ekim ayına göre yüzde 35 bir artış var. Burada da artırmak için gayretlerimize devam ediyoruz.”    

“170 milyar dolarlık hedefe yürüyoruz”

Birkaç gün önce İstanbul’da dünyanın en büyük havalimanının açılışının yapıldığını hatırlatan TİM Başkanı İsmail Gülle bugün de Cumhuriyet tarihinin en büyük aylık ihracat rakamının duyurulduğunu dile getirdi. Gülle, ülkeye, millete, ihracatçıya olan güvenin ve inancın isabetli ve yerinde olduğunu belirtti.

DAHA ÇOK ÇALIŞTIK

Gülle, “Daha çok çalışacağız, üreteceğiz, ihracat yapacağız ve daha çok rekorlar kıracağız dedik. Yüzde 13.1’lik artışla 15.7 milyar dolarlık ihracat Cumhuriyet tarihimizin en yüksek aylık ihracatıdır. Bu rakam bizi 200 milyarlı rakamlara hedef olarak daha da yaklaştırmıştır” dedi. Dünya ticaretinde belirsizliğin hüküm sürdüğü dönemde hedefleri bir bir aşmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Gülle, “İhracatçılar olarak bizler daha çok kenetlenerek, daha çok çalıştık. Tüm zorluklara rağmen başarılı bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Hedef koyduğumuz 170 milyar dolar bir ihracatla kapatacağız.” 


Bu haber 1,107 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,253 µs