En Sıcak Konular

5 milyar dolarlık satış hayal değil

20 Eylül 2019 08:55 tsi
5 milyar dolarlık satış hayal değil İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye'nin yaklaşık 18 milyar dolarlık hazır giyim ihracatının yüzde 68'ini AB ülkelerine yaptığını belirterek bunu en az iki katına çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

5 milyar dolarlık satış hayal değil

DÜNYA 

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye'nin yaklaşık 18 milyar dolarlık hazır giyim ihracatının yüzde 68'ini AB ülkelerine yaptığını belirterek bunu en az iki katına çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

AB'den sonra dünyanın en büyük hazır giyim pazarının ABD olduğunu kaydeden Gültepe “İki ülke siyasi otoritelerinin de desteğini alabilirsek ABD'ye tekstil ve hazır giyim ihracatımızı kısa vadede 3 milyar dolara çıkarabiliriz” şeklinde konuştu.

ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hedefinde yeni bir bakış açısını ortaya koymak gerektiğini vurgulayan İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz “Hazır giyim sektörü ile birlikte toplamda ABD'ye ihracatımızı 5 milyar dolara rahatlıkla çıkarabileceğimizi söyleyebilirim" derken TGSD Başkanı Hadi Karasu ise “Ülkede işsiz sayısı artarken istihdam yaratmaya devam ediyoruz" açıklamasını yaptı. Avrupa Giyim ve Tekstil Konfederasyonu (EURATEX) tanıtım toplantısında konuşan (İHKİB) İstanbul Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’nin yaklaşık 18 milyar dolarlık hazır giyim ihracatının yüzde 68’ini AB ülkelerine yaptığını bildirdi.

Bu pazardaki paylarını en az iki katına çıkarmak istediklerini aktaran Gültepe, AB’den sonra dünyanın en büyük hazır giyim pazarının ABD olduğunu söyledi. ABD’nin 103 milyar dolarlık bir pazar olduğunu kaydeden Gültepe, “Türkiye’nin ABD’ye 50 milyar dolarlık ihracat hedefinde en avantajlı sektör hazır giyim ve tekstil. İki ülke siyasi otoritelerinin de desteğini alabilirsek biz ABD’ye tekstil ve hazır giyim ihracatımız kısa vadede 3 milyar dolara çıkarabiliriz” dedi.

“Orta vadede ise 5 milyar dolarlık bir ihracat hacmine ulaşmamızın önünde de hiçbir engel yok” yok diyen Gültepe, “50 milyar dolarlık ihracat hedefinin asgari yüzde 10’una hazır giyim ve tekstil olarak biz imza atabiliriz” diye konuştu.

ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hedefinde yeni bir bakış açısını ortaya koymak gerektiğini vurgulayan (İTHİB) İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz, “Hazır giyim sektörü ile birlikte toplamda ABD’ye ihracatımızı 5 milyar dolara rahatlıkla çıkarabileceğimizi söyleyebilirim” ifadesini kullandı. (TGSD) Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hadi Karasu ise “Ülkemizde işsiz sayısı artarken Türk Moda Endüstrisi istihdam yaratmaya devam ediyor. 2019’un ilk yarısında 15 bin insanımızı istihdama kazandırdık. Haziran 2019 verilerine göre üretimde 540 bin istihdamla kendi rekorumuzu kırdık” şeklinde konuştu.


Bu haber 1,024 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,284 µs