En Sıcak Konular

Nutella’dan Manisa’ya 300 milyon liralık yatırım

9 Eylül 2013 10:23 tsi
Nutella’dan Manisa’ya 300 milyon liralık yatırım İtalyan Ferrero, dünyadaki 19’uncu fabrikasını Manisa’da açtı. 300 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen fabrikada Nutella, Kinder Pinguie ve Kinder Süt Dilimi üretilecek.

Nutella’dan Manisa’ya 300 milyon liralık yatırım

 

Bugün 

İtalyan Ferrero, dünyadaki 19’uncu fabrikasını Manisa’da açtı. 300 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen fabrikada Nutella, Kinder Pinguie ve Kinder Süt Dilimi üretilecek.

Türkiye’nin çikolata pazarında ciro olarak yüzde 27,5 pazar payı ile lider olan Ferrero, fındık ithalatını sağladığı Türkiye’de üretime geçme kararı aldı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 300 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen fabrikada yıllık 30 bin ton ürün üretilecek.

Dün gerçekleşen fabrika açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İtalya Ekonomi Geliştirme Bakan Yardımcısı Carl Calenda, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Arda Ermut, Ferrero Türkiye Başkanı ve İtalya eski Büyükelçisi Carlo Marsili, Ferrero Güney Avrupa Bölge Direktörü Marco Capurso, Ferrero Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Renato Danna katıldı.

200 kişiye iş imkanı

146 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Ferrero Türkiye’de 200 kişi istihdam edilecek. Yıllık 30 bin ton üretim kapasitesine sahip olan fabrikaya bu yıl içerisinde 7 ila 8 milyon euro arasında yatırım yapılarak kapasite 50 bin tona çıkarılacak. Kapasite artışının ardından bu sene Ortadoğu ve Afrika pazarlarına da Nutella ihracatına başlanacak.

Son 4 yıl içerisinde cirosunu 400 milyon liradan 1 milyar liraya çıkaran Ferrero’nun kapasaitesini 100 bin tona çıkarması durumunda ciro hedefi 2,5 milyar lira olacak. Ferrero ürünlerinin yüzde 30’luk fındık ihtiyacını Türkiye’den karşıladıklarını belirten Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Renato Danna, “Ferrero, Nutella ile pazar lideri konumunda bulunuyor.

Kinder ürünleri ile soğuk taze pazarda yine lider konumdayız. Ferrero için Türk fındığı çok önemli. Karadeniz’den ihraç ettiğimiz değerli fındıkta son yıllarda azalma var. Miktar artışı kalite artışıyla paralel gitmiyor. Değerli fındığı artırmak için, çiftçilerle direkt çalışma arzusundayız. Hazırladığımız projeyi önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.   

‘Fransa Nutella tüketiminde lider’

Fer­re­ro Tür­ki­ye Ge­nel Mü­dü­rü Az­mi Gü­müş­lü­oğ­lu, Nu­tel­la­ satışlarının ek­me­ği çok tü­ke­ten ül­ke­ler­de da­ha hız­lı ol­du­ğu­nu söyledi. Gü­müş­lü­oğ­lu, “F­ran­sa yıl­da 100 bin ton tü­ke­timle lider. Ek­me­ğe de ay­nı şe­kil­de düş­kün­ler. Tür­ki­ye­’de de du­rum böy­le­” de­di.

Tüm Avrupa’da tek reçete

Nutella’nın tüm dünyada aynı tatla üretildiğini söyleyen Gümüşlüoğlu, “Biz standart bir reçete üretiyoruz. Türkiye dahil bütün Avrupa’da tekiz” dedi. Ferrero Türkiye’de üretilecek ürünlerde üretimle ilgili bilgile-rin yer aldığı bölümdeki ‘K’ harfi Türkiye’yi simgeleyecek.


Bu haber 2,573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,972 µs