En Sıcak Konular

TÜBİTAK'tan yerli projeye dev destek

9 Eylül 2013 10:28 tsi
TÜBİTAK'tan yerli projeye dev destek TÜBİTAK tarımdan sağlığa kadar geniş bir alanda ithal ürünlerle rekabet edecek yerli üretim projelerine destek sağlayacak. Dışa bağımlılığı azaltacak çalışmalar için teşvik ikramiyesi ve aylık 3 bin TL burs verilecek.

TÜBİTAK'tan yerli projeye dev destek

 

Bugün 

TÜBİTAK tarımdan sağlığa kadar geniş bir alanda ithal ürünlerle rekabet edecek yerli üretim projelerine destek sağlayacak. Dışa bağımlılığı azaltacak çalışmalar için teşvik ikramiyesi ve aylık 3 bin TL burs verilecek.

TÜBİTAK ‘1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı’ adıyla üniversite ve kamu Ar-Ge merkezlerindeki araştırmacılara yönelik yeni bir destek programı başlattı. Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen program kapsamında, ülkemizde yaygın olarak kullanılan ithal cihaz ve malzemelerin geliştirilmesi ile dünyayla rekabet edebilecek yeni ürünler ortaya çıkarılacak.

AR-GE PROJELERİNDE ALAN GENİŞ

Tarımı yapılan ithal bitki çeşitlerinin ülkemiz koşullarına uygun olarak ıslahı, verimli hayvan ırkı, hayvansal ürün ve teknolojilerinin geliştirilmesi, gıda ürünlerini işleme, paketleme ve depolamada kullanılan ürün ve teknolojilerin uluslararası örnekleri ile rekabet edebilecek düzeyde üretilmesi gibi akademik Ar-Ge projeleri destek kapsamına alınacak. Bunun yanında tanı ve tedavi yöntemleri de uluslararası örnekleri ile rekabet edebilecek düzeyde olmak kaydıyla desteklenecek. Sosyal ve beşeri bilimler projeleri de bu program kapsamında desteklenecek.

AYLIK 3 BİN TL BURS

Belirlenen projelere en fazla 18 ay süreyle 200 bin TL’ye kadar destek sağlanacak programa, üniversite ve kamu Ar-Ge merkezi çalışanları başvurabilecek. Program kapsamında aylık 3 bin TL’ye kadar burs desteği verilecek. Bilimsel toplantı ve çalışmalar için 10 bin TL’ye kadar seyahat desteği sağlanacak. Proje yürütücüsüne aylık bin TL, araştırmacıya da aylık 500 TL’ye kadar proje teşvik ikramiyesi verilecek.

Prototipler için üretim imkanı

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Necati Demir, ülkemizde yaygın olarak kullanılan ürün ve teknolojilerin yerli olarak geliştirilmesine destek vereceklerini söyledi. Bu amaçla hazırlanan projelerin patent hakkını ihlal etmeden gerçekleştirileceğine dikkat çeken Demir, “Program ile birden fazla ürün, teknoloji ve fikrin bir araya getirilerek ulusal ve uluslararası boyutta yeni bir ürün ve teknoloji geliştirilmesini hedefleyen projeler de desteklenecek” dedi.

Demir şunları söyledi: “Prototip geliştiren araştırmacılara nihai ürünün ortaya çıkarılması için TEYDEB-1505, KOSGEB, San-Tez programlarına başvurmalarının önü açıldı. Ürünün doğrudan geliştirilmesi durumunda ise TEYDEB-1512 destek programına başvuru yapılarak proje sonuçlarının uygulamaya aktarılması da hedefleniyor.”


Bu haber 1,434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,168 µs