En Sıcak Konular

Garanti Bankası'ndan bono tahvil ihracı

23 Eylül 2013 09:43 tsi
Garanti Bankası'ndan bono tahvil ihracı Garanti Bankası, 23-25 Eylül tarihleri arasında, farklı vadelerde 2 banka bonosu ve 1 değişken kuponlu banka tahvil ihracı gerçekleştirecek.

Garanti Bankası'ndan bono tahvil ihracı

 

 Dünya

Garanti Bankası, 23-25 Eylül tarihleri arasında, farklı vadelerde 2 banka bonosu ve 1 değişken kuponlu banka tahvil ihracı gerçekleştirecek.

Garanti Bankası açıklamasına göre, 2 banka bonosunun ve Garanti'nin ilk kez ihraç edeceği değişken kuponlu banka tahvilinin toplam halka arz büyüklüğü 650 milyon lira olacak. Bono ve tahvillere halka arz tutarından fazla talep gelmesi durumunda, nominal tutar 900 milyon liraya kadar artırılabilecek.

İhraç edilecek bonolardan, 85 günlük ve büyüklüğü 375 milyon lira olan bononun, referans alınan Devlet Hazine Bonoları faizinin yaklaşık 50 baz puan üzerinde, 141 günlük ve büyüklüğü 225 milyon lira olan bononun da referans alınacak faizin yaklaşık 60 baz puan üzerinde, 473 günlük ve büyüklüğü 50 milyon lira olan değişken kuponlu, ayda bir kupon ödemeli tahvilin ise her kupon faizi belirleme döneminde referans alınacak Devlet Hazine Bonoları faizinin 90 baz puan üzerinde getiri sağlaması planlanmaktadır.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, piyasa faizlerinin gidişatına paralel olarak yatırımcıların, farklı yatırım ürünlerine yoğun ilgi göstermeye devam ettiğine işaret ederek, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Biz de Garanti Bankası olarak bu ilgiye, yüksek getiri olanağı sağlayan ve güvenli bir yatırım aracı olan banka bonosu ve tahvillerimiz aracılığıyla cevap veriyoruz. İlk kez gerçekleştireceğimiz değişken kupon ödemeli banka tahvilinde yatırımcılarımıza, aylık kupon ödemeleriyle yatırımları süresince bir nakit akışı sağlarken, eş zamanlı gerçekleştireceğimiz 2 banka bonosu ihracıyla, yatırımcılara farklı vadelerde banka bonosu ve tahvillerine yatırım yapma imkanı sunuyoruz. Kısa ve uzun vadede müşterilerimize ve tüm yatırımcılara Garanti güvencesiyle alternatif ve kârlı yatırım fırsatları sunmaya devam edeceğiz."

Minimum satış tutarı 1.000 lira olacak bono ve tahviller, halka arz yöntemiyle satışa sunulacak. Müşteriler, halka arz süresi sona erdikten sonra, diledikleri zaman bono ve tahvillerin alım-satımını ikincil piyasadan yapabilecek. 

Halka arz edilen banka bonosu ve tahviller, İMKB bono/tahvil piyasasında işlem görecek. Yatırımcılar, banka bonolarında vade sonuna kadar beklerse, üzerinde belirtilen faiz oranı doğrultusunda nominal getiriyi alabilecek ve değişken kuponlu tahvillerde ise ayda bir kupon ödemesi alacaklardır. Bono ve tahviller ara dönemde o anki piyasa fiyatı üzerinden satılabilecek.


Bu haber 2,256 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,524 µs