En Sıcak Konular

On binlerce dosya kısa zamanda çözümlenecek

23 Eylül 2013 10:19 tsi
On binlerce dosya kısa zamanda çözümlenecek TESK Başkanı Palandöken, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı ve UNDP'nin ortak çalışma kararı aldığını belirtti.

On binlerce dosya kısa zamanda çözümlenecek

 

Dünya 

TESK Başkanı Palandöken, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı ve UNDP'nin ortak çalışma kararı aldığını belirtti.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı ve UNDP'nin ortak çalışma kararı aldığını belirterek, "Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşan arabuluculuk sisteminin uzman kişilerce esnaf ve sanatkârlara tanıtımı yapılması kararlaştırıldı" açıklamasında bulundu. 

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Palandöken, Adalet Bakanlığı ile yapılan ikili görüşmeler sonucunda 10 ilde esnaf ve sanatkara arabuluculuğun tanıtımı yapılacağını bildirdi. Tanıtımlar kasım ve aralık aylarında gerçekleştirilecek. 10 ilde ayrı ayrı zamanlarda gerçekleştirilecek tanıtım çalışmalarında TESK, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı ve UNDP'nin ortak çalışma kararı aldığını dile getiren Bendevi Palandöken, "Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşan arabuluculuk sisteminin uzman kişilerce esnaf ve sanatkarlara tanıtımı yapılması kararlaştırıldı. Bu tanıtımlarda esnaf ve sanatkarlara uyuşmazlıklarını arabuluculuk yöntemine başvurarak daha az zaman ve daha az para harcayarak kısa zamanda nasıl çözebilecekleri anlatılacak" dedi. 

"Her esnaf kendi bölgesinde arabulucudur"

Esnafın bulunduğu bölgede Ahilik geleneğine bağlı olarak çoğu zaman arabuluculuk görevi yapacağını kaydeden Palandöken, "Çünkü çoğu esnaf ve sanatkarımız bölgelerinde sözü dinlenen ve ileri gelen kişiler olduğu için zaman zaman arabuluculuk görevini üstlenmektedirler. Adalet Bakanlığının gerçekleştireceği bu tanıtım çalışması ile adliye raflarında çözüm bekleyen on binlerce dosya kısa zamanda çözümlenecektir. Bu eğitim seminerlerinde arabuluculuk konusunda yapılacak tanıtımlarda esnaf ve sanatkarımız daha az para harcayarak sorunlarını kısa zamanda nasıl çözeceklerini de öğrenecekler" ifadelerine yer verdi.


Bu haber 1,389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,928 µs