En Sıcak Konular

POS cihazında pile dikkat

24 Eylül 2013 10:34 tsi
POS cihazında pile dikkat Yazarkasa POS cihazlarında özellikle pil ve kapsama gücüne bakılması gerektiğini söyleyen İnformatik Bilişim Teknolojileri’nin Genel Müdürü Ademoğlu, “3 ayda verimi yarıya düşen piller var” dedi...

POS cihazında pile dikkat

 

Bugün 

Yazarkasa POS cihazlarında özellikle pil ve kapsama gücüne bakılması gerektiğini söyleyen İnformatik Bilişim Teknolojileri’nin Genel Müdürü Ademoğlu, “3 ayda verimi yarıya düşen piller var” dedi...

Önümüzdeki aydan itibaren hayatımıza girecek olan yazarkasa POS’lar, yerini aldıkları cihazlardan daha yüksek olan teknolojileriyle satın alma ve kullanım aşamalarında dikkat gerektiriyor.

İnformatik Bilişim Teknolojileri’nin Genel Müdürü Aykın Ademoğlu, bu işin artık yazar kasa olmaktan çıktığını, işletmenin maliyeyle bağlantısı haline geldiğini söyledi. Yazar kasa POS cihazlarının en önemli bileşenlerinden birinin pil olduğuna işaret eden Ademoğlu, bu noktada pilin kapasitesi, kullanım ömrü ve kalitesine dikkat etmek gerektiğini kaydetti.

Türkiye’de üretiliyor

Cep telefonlarında bile pil ömrü kısa olduğunda diğer özelliklerin bir anlamının kalmadığını vurgulayan Ademoğlu, “3 aylık bir kullanımdan sonra pil gücü ve verimi yarı yarıya düşebiliyor. Bu konuda dikkat edilmesi gereken Çin’de üretilen, kapasitesi zayıf, güvenli olmayan pilleri kullanmamak.

Biz, bu konuya çok önem verdiğimiz için dünyanın en kaliteli mobil güç çözümleri üreticilerinden Panasonic ile birlikte çalışarak AB direktifleri doğrultusunda Türkiye’de üretiyoruz pilleri” dedi.

AYLIK iLETiŞiM BEDELi YOK

GSM çekim gücünün de mobil kullanımda bir diğer önemli nokta olduğunu ifade eden Aykın Ademoğlu, “GSM operatörünün sağladığı kapsama alanı ve cihazda kullanılan iletişim modülünün gücü ve kalitesi önemli. Bunun yanında GSM kartının cihazla birlikte verilmesi olması ve aylık iletişim bedeli alınması olması da işletmelerin mobil yazarkasa POS cihazı seçimlerinde toplam maliyet açısından ele almaları gereken önemli bir konu” diye konuştu.

Yüzde 100 yerli

İnformatik olarak geçen yılın son çeyreğinde yazarkasa POS konusundaki çalışmaları başlattıklarını söyleyen Aykın Ademoğlu, “inPOS markalı cihazımızın hem yazılım hem donanımını tamamen kendi bünyemizde tamamladık. Şu anda yazar kasa POS sektöründe yüzde 100 yerli üretim olan ve Türk mühendis-yazılımcıları tarafından geliştirilen tek ürün inPOS” dedi.



Bu haber 2,064 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,062 µs