En Sıcak Konular

BEBKA 50 milyon lira hibe verecek

1 Ekim 2013 15:45 tsi
BEBKA 50 milyon lira hibe verecek Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 2014 yılında, 5 alanda toplam 50 milyon TL hibe verilecek.

BEBKA 50 milyon lira hibe verecek

 

Dünya 

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 2014 yılında, 5 alanda toplam 50 milyon TL hibe verilecek.

Bölgesel sürdürülebilir kalkınmayı hızlandırmak ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, yerel düzeyde işbirlikleri geliştirip koordinasyon sağlayarak bölgesel kalkınmayı planlamak, yönlendirmek ve desteklemek amacıyla faaliyet gösteren BEBKA’nın 2014 yılı mali destek programları kapsamında taslak projelerin teklif çağrısı Ekim ayında başlayacak. BEBKA’ tarafından 2010 yılında 12 Milyon TL, 2011 yılında 16 milyon TL, 2012 ve 2013 yılında 20 milyon TL hibe verildiğini hatırlatan BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi, Eskişehir İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, 2014 yılında çağrının 50 milyon TL’ye çıkarıldığını, destek konularının 5 ayrı alana genişletildiği bilgisini verdi. Proje başına 1 milyon 500 bin TL ile 200 bin TL destek tutarının belirlendiği söyleyen Yapıcı, kar amacı gütmeyen kuruluşların 4 alanda KOBİ’lerin ise 1 alanda proje başvurusu yapabileceğini belirterek şu bilgileri verdi:

"Bu yıl kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik, proje başına destek tutarının 250 bin TL ile 1 milyon 500 bin TL arasında değiştiği 4 alanda destek verilecek. Bunlardan ilki toplam bütçesi 10 milyon TL olan, hizmet ve erişim alt yapısını geliştirerek dezavantajlı grupların yaşam kalitesinin ve sosyal hayata katılımlarının arttırılmasının amaçlandığı inşaatı da içeren projelerin yer aldığı; Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı alanıdır. İkincisi, toplam bütçesi 9 milyon TL olan, çevre alt yapısına (arıtma, katı atık, içme suyu) yönelik inşaatı da içeren projelerin yer aldığı; Çevre Küçük Ölçekli Altyapı alanıdır. Üçüncüsü toplam bütçesi 10 milyon TL olan, sanayide ortak kullanıma yönelik Ar-Ge, innovasyon, test merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, işgüvenliği merkezleri ve lojistik yatırım projelerinin yer aldığı; İşbirliği ve Gelişim alanı, dördüncüsü de toplam bütçesi 11 milyon TL olan kırsal turizm, tarıma dayalı sanayi vb. alanlarda ekonomik gelişime yönelik projelerin yer aldığı: Kırsalda Ekonomik Gelişim alanıdır. Sadece KOBİ’lerin faydalanabileceği toplam bütçesi 10 milyon TL olan ve proje başına destek tutarının 200 bin TL ile 400 bin TL arasında değiştiği beşinci alan ise KOBİ’lerin çevre yatırımları, temiz üretim, enerji verimliliği projelerinin yer aldığı; Çevre ve Temiz Üretim alanından oluşmaktadır."

BEBKA 2014 mali destek programlarının lansman ve başlangıcının Ekim ayının ilk iki haftasında başlayacağını bildiren Yapıcı, taslak projelerde son başvuru tarihinin Aralık 2013’te olacağını söyledi. Yapıcı, projelerin 2014 yılı Ocak ve Mart aylarında değerlendirileceğini, kazanan projelerin ilanının ise Mart ayı Yönetim Kurulu toplantısından sonra açıklanacağını sözlerine ekledi.  


Bu haber 1,498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,829 µs