En Sıcak Konular

‘2014 sonuna kadar 4G’yi getirip insanımızın hizmetine sunacağız’

4 Ekim 2013 09:50 tsi
‘2014 sonuna kadar 4G’yi getirip insanımızın hizmetine sunacağız’ BTK’nın yeni hizmet binasının temelini atan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2014 sonuna kadar 4G’yi Türkiye’ye getirip hizmete sunacaklarını bildirdi.

‘2014 sonuna kadar 4G’yi getirip insanımızın hizmetine sunacağız’

 

Dünya 

BTK’nın yeni hizmet binasının temelini atan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2014 sonuna kadar 4G’yi Türkiye’ye getirip hizmete sunacaklarını bildirdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, BTK’nın yeni binasının temelini attı. Yıldırım, Türkiye’nin bilgiyi üreten, kullanan ve paylaşan bir ülke olmasını istediklerini, bu nedenle de 4G ile ilgili alt yapı teçhizat üretimini bütün ülkelerle eş zamanlı yapmaya karar verdiklerini belirterek, “2014 sonuna kadar da 4G’yi ülkemize getirip, insanımızın hizmetine sunacağız. BTK’nın binasının hizmete başlamasıyla 4G de hizmete başlamış olacak” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Eskişehir yolundaki yeni hizmet binasının temel atma töreninde konuşan Yıldırım, telekomünikasyon sektöründeki serbestleşmeye paralel olarak BTK’nın mevcut binasında hizmetelerini sürdürmesinin zor olduğunu söyledi. Yıldırım, “Yapılacak bina sadece hizmet binası değil, aynı zamanda Türkiye’nin iletişim yaşam merkezi de burada hizmete girecek. İletişimin geçmişi, bugünü ve geleceğini temsil eden açık müze ve birçok fonksiyonlarıyla örnek bir bina olacak” dedi. Türkiye’de iletişim sektörünün 2005’ten itibaren serbestleşme sürecini tamamladığını dile getiren Yıldırım, toplam iletişim içinde ses trafiğinin azalmasına karşın bilgi ve görüntü iletimi ile diğer hizmetlerin çok daha önemli hale geldiğini söyledi. 

“Fransızlar boş biz hoş konuşuyoruz” 

BTK’nın geniş bir alanı düzenleyen, örnek kararlarıyla sadece Türkiye değil, birçok bölge ülkesine rehberlik eden kurum haline geldiğini anlatan Yıldırım, Türkiye’de 10.5 yılda en fazla yatırım yapan iki kurumun birinin 200 milyar lira yatırımla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, diğerinin ise 60 milyar lira yatırımla TOKİ olduğunu ifade etti. BTK’nın yeni hizmet binasının bitiş tarihiyle ilgili TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in 2014 sonu, BTK Başkanı Tayfun Acarer’in ise 2015 yılı Mayıs ayı dediğini dile getiren Yıldırım, “Ben TOKİ Başkanı’nın dediğini esas alıyorum. 2014 sonunda binamız bitiyor arkadaşlar, yüklenici burada mı? Duydunuz değil mi? Bir kafa karışıklığı yok. 2014 sonu binamız tamam, hayırlı olsun” dedi. 

Yıldırım, bu yılın ikinci çeyreğinde trafik hacminin yüzde 11’in üzerinde arttığını belirterek, cep telefonlarındaki görüşmelerin miktarının 48 milyar dakikaya ulaştığını söyledi. Türkiye’nin aylık 323 dakikalık konuşmayla rekor kırdığını ifade eden Yıldırım, “Bizden sonra Fransızlar geliyor. Fransızlarla aramızda tek fark var. Onlar boş konuşuyor, biz hoş konuşuyoruz” dedi. 

 “Ar-Ge çalışmaları hızla devam ediyor” 

Bilgiyi üreten, kullanan ve paylaşan bir ülke olmak istediklerini bildiren Yıldırım, “4G ile ilgili alt yapı teçhizat üretimini de Türkiye’de bütün ülkelerle eş zamanlı yapmaya karar verdik. Ar-Ge çalışmaları hızla devam ediyor. Seneye bu vakitlerde 4G ile ilgili her türlü hazırlık çalışmaları bitmiş olarak ve 2014 sonuna kadar da 4G’yi ülkemize getirip, insanımızın hizmetine sunacağız. BTK’nın binasının hizmete başlamasıyla 4G’de hizmete başlamış olacak” diye konuştu. 

Yıldırım: 29 Ekim’de Türkiye 1.5 asırlık rüyası Marmaray’a kavuşacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hizmete girdiğinde İstanbul’un trafik sorununu önemli ölçüde azaltacak olan ve 29 Ekim’de açılması planlanan Marmaray’da son incelemelerini yaptı.  Yapılan hazırlıkları yerinde inceleyerek bilgi alan Yıldırım, ilk olarak Kazlıçeşme’den giriş yaptı. Marmaray setlerini kendisi kullanan Yıldırım, tüm istasyonlarda incelemelerde bulundu. Marmaray’da sona gelindiğini ifade eden Yıldırım, çalışmaların planlandığı gibi tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Sirkeci istasyonunda 61 metre uzunluğundaki merdivenin Türkiye’nin en uzun yürüyen merdiveni olduğunu belirten Yıldırım, “Her şey yolunda, inşallah 29 Ekim’de Türkiye 1,5 asırlık rüyası Marmaray’a kavuşacak” dedi.


Bu haber 1,273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,290 µs