En Sıcak Konular

Memurdan ‘geri geri’ protesto!

6 Ekim 2013 10:31 tsi
Memurdan ‘geri geri’ protesto! Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), üyeleri, memurların her geçen gün hak kaybına uğradığını iddia ederek, “geri geri” yürüdü. Kızılay Güvenpark’ta buluşan konfederasyon üyeleri, HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi’nin öncülüğünde Maliye

Memurdan ‘geri geri’ protesto!
Milliyet
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), üyeleri, memurların her geçen gün hak kaybına uğradığını iddia ederek, “geri geri” yürüdü. Kızılay Güvenpark’ta buluşan konfederasyon üyeleri, HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi’nin öncülüğünde Maliye Bakanlığına kadar “geri geri” yürüyerek gitti.

Çivi, Maliye Bakanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, seslerini  ilgili makamlara duyuramadıklarını, dikkati çekmek için bu yolu denediklerini  söyledi.
****
‘Gerekirse koşacağız’
Kamu çalışanlarının 10 yıldır yapılan toplu sözleşmelerde her geçen  gün kazanılmış haklarını kaybettiklerini savunarak, “En son toplu sözleşmelerde,  Hükümet ile yetkili konfederasyon bir hafta içinde arasında anlaştı ve bunu bir  ‘bayram müjdesi’ olarak çalışanlara verdi. Biz bayramdan itibaren düşünüyoruz  ancak yaptığımız hesaplamalar, durumun hiç de öyle olmadığını gösteriyor” ifadesini kullandı.
Kamu çalışanlarının emekli olduğu zaman maaşlarının yarı yarıya  düştüğünü ve bu yüzden emekli olamadıklarını ileri süren Çivi, şunları kaydetti:
“Biz insanca çalışıp, insanca emekli olup, insanca yaşamak istiyoruz.  Maliye çalışanları meslek mensubu olmasına rağmen her geçen gün farklarını kaybediyorlar. Buradan Sayın Bakan’a ve Hükümet’e çağrıda bulunmak istiyorum: Bir  birinin kopyası siyasi ve ideolojik bu sendikalara lütfen memurun hakkını ve hukukunu emanet etmeyin. Bu sendikalar, aralarındaki siyasi mücadelede memuru  heder ediyorlar. Biz, kamu çalışanlarının hakkını korumak için geri geri yürüdük, gerekirse de geri geri koşacağız.”


Bu haber 1,444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,222 µs