En Sıcak Konular

1 milyon 600 bin kişi internette güvende!

18 Ekim 2013 19:32 tsi
1 milyon 600 bin kişi internette güvende! Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Güvenli İnternet Hizmeti'nin 1,5 yılı geride bıraktığını belirterek, "Güvenli İnternet Hizmeti, 1,5 yılda 1 milyon 600 bin aboneye ulaştı" dedi.

1 milyon 600 bin kişi internette güvende!

 

Haber7


 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Güvenli İnternet Hizmeti'nin 1,5 yılı geride bıraktığını belirterek, "Güvenli İnternet Hizmeti, 1,5 yılda 1 milyon 600 bin aboneye ulaştı" dedi.

Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet ortamında özellikle çocuklara yönelik olumsuz içeriklerde önemli derecede artış yaşandığını, bu içeriklerden korunma imkanı sağlanması amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) 1,5 yıl önce Güvenli İnternet Hizmeti'ni başlattığını anımsattı. BTK'nın sağladığı Güvenli İnternet Hizmeti'nin aileleri, internette müstehcenlik, çocuk istismarı, şiddet, ırkçılık, kumar gibi yasadışı içeriklerden koruduğunu ifade eden Yıldırım, bunun yanı sıra internet dolandırıcılığı, zararlı yazılımlar ve Sağlık Bakanlığının sağlığa zararlı olduğunu açıkladığı ürünlerden de korunma imkanı sunduğunu belirtti.

-"Güvenli İnternet Hizmeti zorunlu değil"

Güvenli İnternet Hizmeti'nin "Çocuk" ve "Aile" olmak üzere iki farklı profil seçeneği olduğunu kaydeden Yıldırım, bu profillerin kullanımının zorunlu olmadığını, ailelerin isteği doğrultusunda tercih edilebildiğini vurguladı. Çocuk Profili'nin, internetteki risklerden en yüksek oranda korunmayı sağlayan profil olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu profil ile kullanıcıların, sadece çocukların girmesinde sakınca bulunmayan web sitelerine erişimi sağlanabiliyor. Kullanıcıların erişebileceği çok sayıda yerli ve yabancı web sitesi bulunmaktadır. Bu web siteleri çocukların rahatlıkla ödev yapabileceği, uygun içerikteki oyunlar oynayabileceği, ailelerin de ihtiyaçlarını karşılayabileceği güvenli bir internet ortamı sağlar.

Aile Profili'nde de kullanıcılar talep ettikleri takdirde oyun, sohbet, sosyal medya web site ve uygulamalarına erişimi kapatabiliyorlar."

-Tamamen ücretsiz

Bakan Yıldırım, bu hizmetin ücretsiz ve kullanımının çok kolay olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız herhangi bir program kurmadan veya bir ayar yapmadan hem bilgisayarlarda hem de cep telefonlarından, tabletlere kadar her ortamda bu hizmetten kolaylıkla faydalanabilecekler. Ayrıca bu önemli hizmet tamamen ücretsiz olarak vatandaşlarımıza sağlanabiliyor" diye konuştu.

-"Çalışma Kurulu'nu oluştururken çok titiz davrandık"

Bakan Yıldırım, Güvenli İnternet Hizmeti'nde Çocuk ve Aile Profili Kriterleri Çalışma Kurulu'nu oluştururken çok titiz davrandıklarını söyledi. Farklı alanlarda uzman kişilerle çalıştıklarını vurgulayan Yıldırım, kurulun, birisi başkan olmak üzere BTK'dan 3, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 2, İnternet Kurulunun sivil toplum temsilcisi üyelerinden 2, Türkiye Dijital Oyun Federasyonundan bir ve psikoloji, pedagoji, sosyoloji, hukuk gibi ilişkili alanlarda uzmanlığı olan akademisyenler arasından seçilen 3 üye ile toplam 11 kişiden oluştuğunu anlattı.

-"Güvenli İnternet kısıtlayıcı değil"

Güvenli İnternet Hizmeti'nin interneti kısıtlayıcı bir uygulama olmadığını vurgulayan Yıldırım, kullanıcıların erişmek isteyip de erişemedikleri web sayfasının içeriğinin tercih ettikleri profile uygun olduğunu düşünüyorlarsa, BTK'ya itirazlarını iletebileceklerini ifade etti. BTK'nın kullanıcılardan gelen itirazları aynı gün içerisinde değerlendirip, değişiklik ve düzeltmeler yaparak kullanıcılara geri bildirimde bulunduğunu belirten Yıldırım, kullanıcıların çağrı merkezlerinden, online işlem merkezlerinden, bayilerden, SMS veya Alo 166 yoluyla Güvenli İnternet Hizmeti'ni alabileceklerini kaydetti.

Yıldırım, "Çocuklarımızın internet gibi bir nimetten güvenli bir şekilde faydalanabilmesi hepimizin sorumluluğunda olan bir durum. Çocuklarımız gönül rahatlığıyla internete girsin diye bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.



Bu haber 1,514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,216 µs