En Sıcak Konular

Maliye Bakanlığı çizgi film kahramanı arıyor

26 Ekim 2013 17:52 tsi
Maliye Bakanlığı çizgi film kahramanı arıyor Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı, kü­çük yaş­ta­ki ço­cuk­la­ra ver­gi bi­lin­ci­ni aşı­la­mak için çiz­gi film kah­ra­ma­nı ge­liş­tir­me­ye ka­rar ver­di.

Maliye Bakanlığı çizgi film kahramanı arıyor

 

Bugün

Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı, kü­çük yaş­ta­ki ço­cuk­la­ra ver­gi bi­lin­ci­ni aşı­la­mak için çiz­gi film kah­ra­ma­nı ge­liş­tir­me­ye ka­rar ver­di.

Ma­li­ye Bakanlığı bu amaç­la, özel ani­mas­yon şir­ket­le­ri ve TRT ile ver­gi has­sa­si­ye­ti ta­şı­yan bir çiz­gi film kah­ra­ma­nı üre­til­me­si ko­nu­sun­da iş­bir­li­ği ya­pa­cak. Çiz­gi fil­min TRT ka­nal­la­rın­dan ya­yın­la­tıl­ma­sı he­def­le­ni­yor.

Oyun­la sev­di­ri­le­cek

Ma­li­ye, 2014 büt­çe ya­sa ta­sa­rı­sı­nın ge­rek­çe­sin­de önü­müz­de­ki dö­nem­de ver­gi ka­yıp ve ka­ça­ğı­nı azalt­ma, ver­gi bi­lin­ci­ni yay­gın­laş­tır­ma­ya yö­ne­lik fa­ali­yet­le­ri­ne hız ve­re­ce­ği­ni açık­la­dı. Bu kap­sam­da özel­lik­le va­tan­daş­la­ra ço­cuk yaş­tan iti­ba­ren ver­gi bi­lin­ci aşı­la­ma­ya yö­ne­lik eği­tim­ler ve­ri­le­ce­ği­ni bil­di­ren Ma­li­ye, ver­gi­yi eğ­len­ce­li oyun­lar­la hal­ka sev­dir­me stra­te­ji­si iz­le­ye­cek. Ya­pı­la­cak ça­lış­ma­lar büt­çe ge­rek­çe­sin­de şöy­le sı­ra­lan­dı:

*Tür­ki­ye ge­ne­lin­de il­köğ­re­tim, or­ta­öğ­re­tim ve li­se­ler­de öğ­re­nim gö­ren öğ­ren­ci­le­re yö­ne­lik ola­rak baş­la­tı­lan ver­gi bi­lin­ci­ni ge­liş­tir­me eği­tim­le­ri­ne hız ve­ri­le­cek.

*Bu kap­sam­da www.ver­gi­bi­lir.gov.tr si­te­si re­vi­ze edi­le­cek ve bu­ra­da ço­cuk­la­ra yö­ne­lik eğ­len­ce­li oyun­lar ha­zır­la­na­cak.

TRT ile or­tak ça­lış­ma

*Ay­rı­ca ver­gi bi­lin­ci ge­liş­tir­me eği­tim­le­ri­ni des­tek­le­yi­ci ma­ter­yal­ler ha­zır­la­na­cak. Bu amaç­la ver­gi ka­rak­te­ri ve çiz­gi film ya­pı­mı hiz­me­ti alı­na­cak. Özel­lik­le TRT ile or­tak ça­lış­ma­lar yü­rü­tü­le­cek.

İyi niyetli mükellef

Ma­li­ye iyi ni­yet­li mü­kel­lef­le­rin bi­linç­siz­lik ne­de­niy­le ver­gi­si­ni za­ma­nın­da öde­me­me­si ve bu ne­den­le ge­rek­siz ye­re ce­za­ya gir­me­si­ni ön­le­mek için de er­ken uya­rı sis­tem­le­ri­ne ağır­lık ve­re­cek.

Er­ken uya­rı yön­te­miy­le, iyi ni­yet­li mü­kel­lef­le­rin ver­gi­le­ri­ni za­ma­nın­da öde­me­le­ri sağ­la­nır­ken, kö­tü ni­yet­li mü­kel­lef­le­rin de ver­gi ka­çır­ma­sı­nın önü­ne ge­çi­le­cek. Bi­linç­len­dir­me kap­sa­mın­da Ge­lir İda­re­si Baş­kan­lı­ğı­’nın e-pos­ta sis­te­mi üze­rin­den yap­tı­ğı hiz­met­le­re sos­yal med­ya he­sap­la­rıy­la des­tek ve­ri­le­cek. Twit­ter baş­ta ol­mak üze­re sos­yal med­ya da­ha et­kin kul­la­nı­la­cak.  


Bu haber 1,661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,577 µs