En Sıcak Konular

Çoktan seçmeli kıdem!

28 Ekim 2013 10:51 tsi
Çoktan seçmeli kıdem! Başbakan Yardımcısı Babacan, Kıdem Tazminatı Fonu'nda işveren ve işçinin mutabakatıyla çalışanın istemesi halinde mevcut sistemde devam edeceği opsiyonlu bir sistemin faydalı olacağını düşündüğünü belirtti.

Çoktan seçmeli kıdem!

 

Habertürk 

Başbakan Yardımcısı Babacan, Kıdem Tazminatı Fonu'nda işveren ve işçinin mutabakatıyla çalışanın istemesi halinde mevcut sistemde devam edeceği opsiyonlu bir sistemin faydalı olacağını düşündüğünü belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan hükümet, iş dünyası ve sendikaların ortak yol bulmaya çalıştığı Kıdem Tazminatı Fonu'nda esnek modelden yana olduğu mesajını verdi. ABD'de bir hafta şirketler ve iş örgütleriyle temaslarda bulunan Babacan, seyahatinin son durağı Chicago'da soruları yanıtladı.

Fon'un yapsına yönelik tartışmalara değinen Babacan, “Şöyle bir seçenek de faydalı olacak. İsteyen eskisi gibi devam etsin. Yeniler yeni sistemle başlasın. İşçi ile işverenin mutabık kaldığı daha esnek opsiyonlu bir sistem olabilir diye düşünüyoruz" dedi. 

İşçi ile işverenin yeni sisteme geçmek istemesi halinde parametrelerin söz konusu olacağını belirten Babacan, "Fon'un aktüeryal hesapları var. Herkes kendi hesabındaki parayı görecek. İşsizlik Fonu gibi ortak hesap olmayacak. Bir gün çalışsa dahi hesabına yatacak” diye konuştu.

YERLİ JET İÇİN YAKINDA ORTAKLA YOLA ÇIKARIZ

Boeing'in Seattle'daki uçak yapım tesislerini ziyaret ettiğini dile getiren Babacan, "Biz de Türkiye'de kendi uçağımızı yapmak istiyoruz, orta menzilli bölgesel jet üretmek istiyoruz. Bir şirket ile yakın bir zamanda ortaklık kurup birlikte yola çıkacağız. 4 alternatif firma var. 

Biz Türkiye'de bizim mühendislerimizin çalışmasını ve gözümüzün önünde olmasını istiyoruz. Ziyarette bu gündeme geldi” dedi.

TEŞVİKLERDE REVİZYON OLUR

Avantajlı desteklerin 31 Aralık'ta sona ereceği teşvik paketinin devamı olacağını söyleyen Babacan, "Başarılı olan alanları ve başarısızlıkları görüp revizyonları yapıp yeni bir tarihle birlikte uygulama, gözden geçirmeler olur” dedi.


Bu haber 1,690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,487 µs