En Sıcak Konular

SGK erken terhis dönemindeki sigortalı çalışmayı saymıyor

28 Ekim 2013 14:19 tsi
SGK erken terhis dönemindeki sigortalı çalışmayı saymıyor SGK Rehberine ulaşan okurumuz,1990 yılının Mart ayında bir ay erken terhis olduğunu ve 3/3/1990 tarihinde SSK’lıolarak çalışmaya başladığını, 3 ay süren çalışmasından sonra 1994 yılında ticarete başladım.

SGK erken terhis dönemindeki sigortalı çalışmayı saymıyor

 

SgkRehberi

SGK Rehberine ulaşan okurumuz,1990 yılının Mart ayında bir ay erken terhis olduğunu ve 3/3/1990 tarihinde SSK’lıolarak çalışmaya başladığını, 3 ay süren çalışmasından sonra 1994 yılında ticarete başladım.
More Sharing ServicesPAYLAŞ|Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on favorites

 
SGK Rehberine ulaşan okurumuz,1990 yılının Mart ayında bir ay erken terhis olduğunu ve 3/3/1990 tarihinde SSK’lıolarak çalışmaya başladığını, 3 ay süren çalışmasından sonra 1994 yılında ticarete başlaması nedeniyle Bağ-Kur’lu olduğunu, bugün itibariyle de SSK’lıçalışmaya başladığını ifade ederek, SSK’dan emekli olması durumunda erken terhis dönemine denk gelen 3/3/1990 tarihinin SGK tarafından başlangıç olarak kabul edilmediğini belirtmektedir.

NORMAL TERHİS TARİHİNİZ SİGORTALILIK BAŞLANGICI SAYILIR

506 sayılı Kanunun mülga 3 üncümaddesinde askerlik hizmetini yapmakta olan yükümlüler sigortalı sayılmamaktadır. Buradaki amaç, silahaltında olan bir kişinin fiili olarak işyerinde çalışamayacağı gerçeğidir.

Ancak, 1111 sayılı AskerlikKanununa göre, askerlik silah altına alınmayla başlar ve terhis tarihinde sonarerer. Askerde olanların belirtilen sürede sigortalı çalışmaları geçerlisayılmaz. Ancak, hal böyle olmakla birlikte yine 1111 sayılı Kanununa göre askerlere verilen sağlık izinlerinin üç aydan sonraki kısmı ve her yılda bir aydan fazla verilen normal izin süreleri askerlikten sayılmamaktadır.

Bu durumda, 1 ay erken terhis edilmiş olmanız sizin sosyal güvenlikten yoksun kalacağınız anlamını taşımaz. Diğerbir ifadeyle 3/3/1990 tarihinde başlayan sigortalılığınız, en kötü ihtimalle normal terhis tarihinizden itibaren başlatılmalı ve adınıza ödenen primlerin de kabul edilmesi gerekir.

O nedenle, herhangi bir hak kaybına uğramamanız için konuyu açıklayan bir dilekçe ve terhis belgenizle SGK SigortaPrimleri Genel Müdürlüğüne müracaatınız halinde sorununuz çözülecektir.


Bu haber 1,578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,242 µs