En Sıcak Konular

İşte Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu meslekler

28 Ekim 2013 14:22 tsi
İşte Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu meslekler Üniversite mezunu gençlerin en büyük sorunlarından ve şikâyetlerinden birisi mezun olduktan sonra iş bulamama. Bu konuda ciddi sıkıntılar yaşayan gençler, devletin kendilerine iş imkânı sağlaması adına da büyük beklentiler yaşıyor.

İşte Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu meslekler


SgkRehberi

 

Üniversite mezunu gençlerin en büyük sorunlarından ve şikâyetlerinden birisi mezun olduktan sonra iş bulamama. Bu konuda ciddi sıkıntılar yaşayan gençler, devletin kendilerine iş imkânı sağlaması adına da büyük beklentiler yaşıyor.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Türkiye'de üniversitelerin yaşadığı en büyük sorunlarından birisinin mezun ettiği öğrencilerinin uzun yıllar eğitim almasına karşın işsiz kalmaları olduğunu ifade etti. Bu sorunu sadece üniversitelerin ya da mezun olan öğrencilerin sorunu olmadığını kaydeden Prof. Dr. Keleştemur, devletle özel sektörün de bu konuda ciddi çaba içerisinde olması gerektiğini belirtti. Keleştemur, Türkiye'de üniversitelerin, ülke ve bölgesindeki, dünya genelindeki ihtiyaç duyulan meslekler ilgili fakültelere ağırlık vermesi gerektiğini savundu. Öğrencilerin üniversite tercih döneminde bazı hususlara da dikkat etmesini isteyen Keleştemur, mutlaka Türkiye'de ve bölgesinde hangi mesleklerde elemana ihtiyaç olduğunu değerlendirerek fakülte tercihlerini yapması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Keleştemur, Türkiye'de hiçbir zaman değerini kaybetmeyecek meslekler arasında ziraat mühendisliğini gösterirken, Türkiye'nin hekim ihtiyacını gelecek 10-15 yıl içerisinde karşılayabileceğini öne sürdü. Gençlere tavsiyelerde bulanan Keleştemur, tercihlerde, ülkenin ihtiyaçlarına göre iş bulma konusunuz değerlendirmek gerektiğinin altını çizdi. "Sağlık konusunda bazı ülkelerde doktor fazlalığı var." diyen Rektör Keleştemur, "Türkiye'de önümüzde 10-15 yıl daha doktor açığı olacak. Sıkıntısı olacağı biliniyor. Ancak bu yeni mezunlarla kapatılacak. Hemşire konusunda sıkıntı büyük. Çok ciddi ihtiyaçlar var. Bazı mesleklerde eleman bulunamıyor. Ama bazı alanlarda istihdam olmadığı için işsiz insan sayısı artıyor." dedi.

Prof. Dr. Keleştemur, çok yetenekli, iyi mezun, işini iyi bilenin Türkiye'de hangi meslekten olursa olsun işsiz kalmayacağına inandıklarını ifade ederek, "Burada üniversitelere büyük görev düşüyor. Kaliteli bir eğitim vermesi gerekiyor. Burada üniversiteye sonrasında iş hayatında devlete ve özel sektöre görev düşünüyor. Politika belirlerken Türkiye, dünya ve bölgemizin ihtiyacı dikkate alınmalıdır. Bazı alanlarda ihtiyaç fazla ve o fakülte sayılarını artırmak gerekir." uyarısında bulundu.

Türkiye'nin tarım ülkesi olduğunu vurgulayan Keleştemur, ziraat mühendisinin sürekli iş bulabilme imkânı olduğunu dile getirdi. Tarımın ülkenin geleceği ile ilgili önemli sektör olduğuna anlatarak, bu bölümden mezun olanların kendilerini iyi yetiştirdiğinde gerek devlette gerekse özel sektörde sürekli iş bulabileceğini, işsiz kalmayacağına dikkat çekti.


Bu haber 2,120 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,313 µs