En Sıcak Konular

500 bin cep telefonu zammı bekliyor!

29 Ocak 2014 10:52 tsi
500 bin cep telefonu zammı bekliyor! Genpa'nın patronu Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, dövizde 17 Aralık sonrası dalgalanma için "Çok kötü etkilendik. Hiç zarar etmez olur muyuz. Stoklarımız ve beklentilerimiz değişti" dedi.

500 bin cep telefonu zammı bekliyor!

 

 

HaberTürk

 



Cep telefonuya tablette Samsung ve Nokia'nın Türkiye distribütörülüğünün yanı sıra Turkcell'in iPhone ve iPad tedarikçiliğini yapan Genpa'nın patronu Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, dövizde 17 Aralık sonrası dalgalanma için "Çok kötü etkilendik. Hiç zarar etmez olur muyuz. Stoklarımız ve beklentilerimiz değişti" dedi. Pazara sunmak için 500 bin telefonun beklediğini anlatan Erdem, şunları söyledi: "Yarım milyon telefon stand by'da bekliyoruz. Parası ödenmiş. Bunun yarısı da bayilere satılmış ve parası deklare edilmiş. O insanlar da mağdur. İlk üç partiyi çıkardık. 6 bin bayiyle konuştuk. Dedik ki 'şu tarihten itibaren artarsa' ekleyeceğiz. Açıkçası 17'de başlayanı 27'de bitirmek kaydıyla konuştuk. 10 gün içeresinde durulur diye tahmin ediyorduk."

MİLLET BU MALA ALIŞTI

1 Şubat'ta yürürlüğe girecek cep telefonu satışlarında taksit uygulamasının kaldırılması uygulamasını sorduğumuz Erdem, "Satışlara engel olacak ama üç ay süreceğini tahmin ediyoruz" dedi. Samsung ve dağıtımını yaptıkları hiç bir şirketin konuyla ilgili soru sormadığını ifade eden Erdem, "Onlar bu milletin almaya alıştığını biliyor. Adam, sizinle mutabakata varıp adedinini yükseltmek istiyor. Çok kuvvetli ve iradeli şirketler. Elinde herkesin almak istediği bir kıymetli emtia var" diye konuştu. Konuyu Turkcell'le de konuştuklarını anlatan Erdem, "Önümüzdeki bir ay içerisinde her yerine oturur. Kredi organizasyonu yapılır. En basiti büyük kampanyalar yapıp, çok miktarda mal satıp karı düşürüp bu açığı kapatmak" değerlendirmesinde bulundu. İnsanların ilk etapta daha ucuz markalar ve kaçaklara yönelebileceğini belirten Erdem, "Ancak Türk halkı sürprizden hoşlanmaz. Bu yüzden garantisi ve vergisi ödenmiş telefon ister" dedi.

'Anadolu'nun döviz hassasiyeti çok fazla'

17 Aralık'tan bu yana insanların dövizin yükselmesinden dolayı paralarını ceplerinden çıkarmadığını kaydeden Erdem, "Anadolu bu hassasiyeti her zaman çok fazla kullanıyor" yorumunda bulundu.

Başbakan'dan 1 yıllık yumuşak geçiş istedik

Başbakan Erdoğan ve ilgili bakanlara taksit sınırlamasıyla ilgili rapor sunduklarını ama dönüş alamadıklarını belirten Erdem, "Bir yıla yayılmış yumuşak bir geçiş olmasını istedik. İstatistiki bilgi verdik. Projeksiyonlar verdik. Geçmişte bu iki defa denenmişti. Başarılı olmadığını anlattık" diye konuştu. Rapora geri dönüş alamamalarını nasıl yorumladığını sorusunu Erdem, "Ama devletin çarkı yavaş döner. Muhakkak sonuç alacağımıza eminiz" yanıtı verdi.


Bu haber 1,232 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,118 µs