En Sıcak Konular

Moody’s Türkiye’den kaygılı

1 Şubat 2014 10:15 tsi
Moody’s Türkiye’den kaygılı ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, dün Merkez Bankası’nın parasal sıkılaştırmasının döviz üzerindeki baskıyı hafifleteceğini ancak aşağı yönlü risklerin devam ettiğini açıkladı.

Moody’s Türkiye’den kaygılı

 

 

Hürriyet

 

 

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, dün Merkez Bankası’nın parasal sıkılaştırmasının döviz üzerindeki baskıyı hafifleteceğini ancak aşağı yönlü risklerin devam ettiğini açıkladı.

Faiz artırımının dövizdeki volatiliteyi, ekonomideki finansal stresi azaltıp, ödemeler dengesi krizi ihtimalini sınırlayacağına dikkat çeken Moody’s, bu adımın maliyetinin ise önemli ölçüde zayıflayan büyüme görünümü olacağını belirtti.

Merkez Bankası’nın ara PPK toplantısında, artan enflasyon baskılarının önüne geçebilmek için faizlerde sert artışlara gittiğinin ifade edildiği açıklamada, bu girişimle yatırımcı güveninin güçlendirilmesinin hedeflendiğini kaydedildi.

Günlerdir sert bir biçimde dalgalanan piyasalar ise dün sakin bir gün geçirdi. Borsa İstanbul (BIST) dün TL’deki pozitif ayrışmaya karşın bankacılık hisselerindeki satışların sürmesiyle yüzde 1.34 gerileyerek haftayı 61.858 puandan kapattı. Merkez Bankası’nın Bankası’nın bu haftaki şok faiz artırımının ardından gelişmekte olan ülke para birimlerine göre pozitif ayrışan Türk lirasına karşın, Borsa İstanbul’da kâr tahminlerinin aşağı yönlü revize edilmeye başlanması ve açık döviz pozisyonu olan şirketlerin kârlılıklarına ilişkin endişeler ile endeks haftanın son işlem gününde de değer kaybetti.

Dolar ise dün gün içinde 2.30’un üzerine çıktı ama akşam saatlerinde 2.27 seviyesine geriledi. Güne 2.66 seviyesinden başlayan sepet bazında TL ise, yine dün akşam satlerinde de bu seviyesini korudu. 17 Aralık’tan Merkez Bankası’nın bu haftaki sert faiz artışına kadar gelişmekte olan ülke para birimlerinden neredeyse her gün negatif ayrışan TL’deki bu trend, Merkez Bankası’nın adımıyla sona erdi. TL dün gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrıştı.


Bu haber 1,244 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,342 µs