En Sıcak Konular

Çalışma Bakanlığı denetimleri başlıyor

2 Şubat 2014 08:46 tsi
Çalışma Bakanlığı denetimleri başlıyor Onlarca sektöre sıkı denetim hazırlığı var... 2014 yılında denetimleri 1.100 kişilik bir müfettiş ekibi yapacak. Denetimlerde nelere bakılacak? Detayları Sosyal Güvenlik Uzmanı Dr. Resul Kurt, anlattı.

Çalışma Bakanlığı denetimleri başlıyor

rsfmradio.com

Onlarca sektöre sıkı denetim hazırlığı var... 2014 yılında denetimleri 1.100 kişilik bir müfettiş ekibi yapacak. Denetimlerde nelere bakılacak? Detayları Sosyal Güvenlik Uzmanı Dr. Resul Kurt, anlattı.

Çalışma hayatını izleme, denetleme ve teftişe yetkili olan Çalışma Bakanlığına bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı 2014 yılı için denetim yapılacak sektör ve alanları belirledi. 2014 yılında denetimleri 1.100 kişilik bir müfettiş ekibi yapacak. Çalışma Bakanlığı bu denetimler öncesinde şu sıralar toplam 15 ilde işverenleri yapılacak denetimler konusunda bilgilendiriyor. Bu bilgilendirmeye rehberlik hizmeti adı verilmiş. Yani ceza yazmadan son bir kez daha uyulması gereken konular işverenlere anlatılıyor.

İlk olarak sosyal denetimler olarak adlandırılan, İş Kanunu’ndan kaynaklanan işyeri yükümlülükleri bakımından denetimler yapılacak. Bu denetimler kapsamında özellikle işyerlerinin çalışma sürelerine uyup uymadıkları, fazla çalışma yapan personele ilişkin haklar, ara dinlenmelerinin düzgün yapılıp yapılmadığı gibi konular bu yıl işyerlerinde sorgulanacak.

Lokanta ve hazır yemek imalatı yapan işyerleri, dinlenme tesisleri ilk denetime gidilecek işyerleri. Çalışma Bakanlığı hazırladığı denetim planında ayrıca gemi yapımı, deniz taşımacılığı ve ardiye ve antrepoculuk işkolunda faaliyet gösteren liman işyerleri, kargo hizmeti veren işyerleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, hazır beton, tuğla-kiremit, gübre-yem, mermer ocakları ve işleme tesisleri ile 50’den fazla çalışanı bulunan tarımsal işletmelerin denetimini de ilk planda gerçekleştirecek.

Çalışma Bakanlığının ikinci denetim alanı işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği bakımından denetimi. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu işyerlerine çok sayıda yeni yükümlülük getirdi. İş Teftiş Başkanlığı bu kapsamda denetime gidecekleri sektör ve alanları belirledi.

İş sağlığı ve güvenliği yönünden, yer altı ve yerüstü maden işletmeleri, mobilya sektörü, tarım sektörü, atık su arıtma tesisleri, yapı işyerleri, büyük inşaat işyerleri, elektrikli teçhizat imalatı, fabrikasyon metal ürünleri, kimyasal ürünler imalatı, mineral ürünler imalatı, patlayıcı madde imalatı, kimyasal gübre ve azot bileşiklerinin imalatı, motorlu kara taşıtı imalatı, makine ve ekipman imalatı, parlayıcı ve patlayıcı kimyasalların depolanması, tekstil ürünlerinin imalatı, kağıt ürünlerinin imalatı alanlarında denetimler başlayacak. 



Bu haber 4,951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,123 µs