En Sıcak Konular

Özel yetkili mahkemeler tarih oluyor

3 Şubat 2014 09:46 tsi
Özel yetkili mahkemeler tarih oluyor Özel yetkili mahkemeler tarih oluyorAK Parti, özel yetkili mahkemeleri kaldıran teklifi TBMM'ye bu hafta sunacak.

Özel yetkili mahkemeler tarih oluyor

 

Dünya

Özel yetkili mahkemeler tarih oluyorAK Parti, özel yetkili mahkemeleri kaldıran teklifi TBMM'ye bu hafta sunacak. Teklif ile özel yetkili mahkemeler kaldırılacak ve buradaki dosyalar ağır ceza mahkemelerine devredilecek
AK Parti, özel yetkili mahkemeleri kaldıran teklifi TBMM'ye bu hafta sunacak. Teklif ile özel yetkili mahkemeler kaldırılacak ve buradaki dosyalar ağır ceza mahkemelerine devredilecek. Ayrıca TMK 10 ile görevli mahkemeler de kaldırılacak. Söz konusu teklif, Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek olan Demokratikleşme Paketi'ne eklenecek.

Meclis'te bu hafta özel yetkili mahkemeler ve Terörle Mücadele Kanunu konuşulacak.
AK Parti'nin hafta başında Meclis'e sunacağı teklif ile özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve buradaki dosyaların ağır ceza mahkemelerine devredilmesi öngörülüyor. Ayrıca TMK 10 ile görevli mahkemeler de kaldırılacak.
Söz konusu düzenlemelerin Meclis Anayasa Komisyonu'ndaki Demokratikleşme Paketi'ne eklenmesi öngörülüyor.
Demokratikleşme Paketi'nin Genel Kurul gündemine ise bir sonraki hafta gelmesi bekleniyor.

Torba tasarıya devam edilecek

Meclis Genel Kurulu'nda Salı günü Torba Tasarı olarak da adlandırılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerine devam edilecek.
Muhalefet, tasarıda yer alan internet yayınları ve elektronik haberleşmeye ilişkin düzenlemelere sert tepki gösteriyor.
Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı da görüşülecek.

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta Askerlik Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı da ele alınacak.

Askere alınma yaşı 21

Tasarının getirdiği düzenlemeler şöyle:

Her sene yoklamaları sonucunda askere elverişli oldukları tespit edilenler, Genelkurmay Başkanlığının teklifi üzerine Millî Savunma Bakanlığınca belirlenecek celp ve sevk esaslarınagöre 21 yaşına girdikleri sene askere alınmak üzere çağrılacaklar.

Erbaş ve erlere verilen hava değişimi ve istirahat sürelerinin toplam otuz güne kadar (dahil) olan kısmı muvazzaf askerlik hizmetlerinden sayılacak.

Erbaş ve er statüsüne geçirilenlere, verilen hava değişimi ve istirahat sürelerinin toplam onbeş güne kadar (dahil) olan kısmı muvazzaf askerlik hizmetlerinden sayılacak.

Makam tazminatı almayan subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş emeklilerine 100 TL ödenecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları kendi kıta, karargâh ve kurumları içinde amatör askerî spor kulüpleri kurabilecek ve bu kulüplerde faaliyette bulunabilecek. Bu kulüplerin kurulması için Genelkurmay Başkanlığının müsaadesi ile ilgili makamlara müracaat edilecek.

Özel, yerel veya kış eğitim merkezleri kurulabilecek

Belirli zamanlarda özel askerî eğitimlerin yapılması, personelin moral ve motivasyonuna katkı sağlanması maksadıyla Genelkurmay Başkanlığının izni ile özel, yerel veya kış eğitim merkezleri kurulabilecek.


Bu haber 1,336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,797 µs