En Sıcak Konular

Gaziantep yeni yıla umutlu başladı

3 Şubat 2014 09:59 tsi
Gaziantep yeni yıla umutlu başladı Gaziantep yeni yıla umutlu başladı.

Gaziantep yeni yıla umutlu başladı

 

Dünya 


Gaziantep yeni yıla umutlu başladı. Gaziantep, yeni yıla yüzde 7 oranında ihracar artışıyla başladı
Gaziantep'ten bu yılın ilk ayında yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 oranında artarak 557 milyon 620 bin dolar oldu.  

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yılın ilk ayında elde edilen yüzde 7'lik ihracat artışını önemli bir gelişme olarak gördüklerini belirtti.  

Kentten, geçen yılın ocak ayında 519 milyon 803 bin dolarlık ihracat yapıldığını aktaran Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yılın aynı döneminde ise ihracatımızı yüzde 7 oranında artırarak bu rakamı 557 milyon 620 bin dolara yükselttik. Üretimdeki performansı sevindirici buluyoruz. En fazla ihracat yapan iller sıralamasındaki yerimizi de koruduk. Şehrimiz geçen yıl da ülkemizin ihracat artış hızını katladı. Çok zor coğrafyalarda çok zor işler üstlenerek önemli bir başarı yakaladık. Pazar ve ürün çeşitlendirme stratejileri sayesinde ihracat rakamı ve ülke sayısını artırmayı öngörüyoruz."

Gaziantep'in üretim ve sanayi merkezi olduğunu, kentin yatırımlarıyla öne çıktığını vurgulayan Konukoğlu, iş adamlarının daha fazla dış ticaret yapmaya çalıştığına dikkati çekti.

Dış pazardaki başarılarının devam edeceğini bildiren Konukoğlu, "1996'da 224 milyon dolar seviyesinde olan ihracatımızı 2013 sonunda 6 milyar 472 milyon 870 bin dolara çıkardık. 2014'e de yeni umutlarla girdik, ihracatımızı yeni rekorlara taşımayı hedefliyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin ihracatını hedeflediğimiz seviyelere çıkartmak için hep birlikte çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Konukoğlu, Gaziantepli iş adamlarının "daha fazla yatırım, daha fazla üretim ve daha fazla ihracat yapma" bilinciyle çalıştığını kaydetti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da yeni yıla ihracat artışıyla başlamanın gelecek umutlarını güçlendirdiğini belirtti.

İhracata katkı sağlayan sanayicilere teşekkür eden Bartık, "2023 için hedeflenen 30 milyar dolar ihracata daha güçlü adımlarla ilerleyebilmek adına katma değer oluşturmak gerekiyor. Artık rekabette önemli olan fiyat değil. Küresel ekonomi fikir ağırlıklı katma değere geçiyor, bilgi ekonomisinden bahsediyor. Ürün ve pazar çeşitliliğimizi yüksek katma değerli ürünlerle desteklemek, küresel markalar yaratmak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu. 

 


Bu haber 1,336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,735 µs