En Sıcak Konular

2014 yılında 1.500 kişiyi işe alacak

7 Şubat 2014 10:45 tsi
2014 yılında 1.500 kişiyi işe alacak Bu yıl satış alanına 30 bin metrekare eklemeyi ve 1500 kişiye istihdam sağlamayı hedefleyen Teknosa yıl sonunda 4 milyar TL’lik büyüklüğe ulaşmayı planlıyor

2014 yılında 1.500 kişiyi işe alacak

 

Milliyet

 

 

Bu yıl satış alanına 30 bin metrekare eklemeyi ve 1500 kişiye istihdam sağlamayı hedefleyen Teknosa yıl sonunda 4 milyar TL’lik büyüklüğe ulaşmayı planlıyor

Teknosa’nın 2014 yılı hedefleri, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ve Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı.
Toplantıda Teknosa’nın finansal sonuçları hakkında da bilgiler veren Haluk Dinçer, şirketin yüzde 27’lik büyüme ile 2013’te başarılı bir performans sergilediğini ifade etti.
Dinçer, “Teknosa 2013’ü 3 milyar TL ciro ile kapattı. Teknoloji perakende pazarının yüzde 38’ine sahip olduk. 2014’te ise satış alanımıza yaklaşık 30 bin metrekare ekleyip, 1500 yeni kişiye daha istihdam sağlamayı ve yıl sonunda 4 milyar TL’lik büyüklüğe ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman ise, Türkiye’de tüketici elekroniği  pazarının 2013’ü yüzde 23 büyüme ile kapattığını, 2014 yılında ise yüzde 8’lik büyüme beklediklerini söyledi.  

4 yeni ile mağaza yatırımı
Oyman, 2014’te 30 bin metrekarelik mağaza yatırımlarının  kesinleştiğini, Türkiye çapında olmadıkları 4 ilde de bu sene mağaza açmayı hedeflediklerini belirtti.
teknosa.com’un performansına da değinen Oyman, “2013 yılında siteden  satışlarımız 2012 yılına göre, 2.3 kat büyüdü. Toplam ziyaret sayımız 2012’ye kıyasla yüzde 80 artış yakaladı” diye konuştu. teknosa.com’u nüfusa göre en çok ziyaret edilen ilin mağazalarının bulunmadığı Şırnak olduğunu aktaran Oyman, mobil kanaldaki trafikte de 2012 yılına göre 4.5 kat artış olduğunu ve mobil satışların online cironun yüzde 6’sını oluşturduğunu ifade etti.

‘Cep’ satışlarında durgunluk...
Oyman, sıfır taksidin cep telefonu satışlarını nasıl etkilediğiyle ilgili olarak da şöyle konuştu: “Cep telefonu satışımız ocakta yüzde 125 arttı. 1 Şubat itibariyle gelen yeni  düzenlemeler cep telefonu satışlarında bir durgunluk yarattı. Ancak şubatın ikinci yarısında yeniden artış bekliyoruz.” Teknoloji marketler olarak cep telefonuna taksit yapamadıklarını, ancak GSM operatörlerinin taksitli cep telefonu satabildiklerini belirten Oyman, “Sektör olarak bunun haksız rekabete yol açtığı yönünde görüşümüz var. Her kanalda aynı uygulamanın olmasını bekliyoruz” dedi.


 

‘Hedefimizde revizyon yok’
Haluk Dinçer, gazetecilerin sorusu üzerine, 17 Aralık’tan sonra yaşanan süreci şöyle değerlendirdi: “17 Aralık süreci ülkede bir siyasi belirsizlik yarattı ve ülkenin risk primini artırdı, bu da kurlara ve faizlere yansıdı. Halen de bu belirsizlik sürüyor. Bunun pazara etkisine yönelik herhangi bir tahminde bulunmamız mümkün değil. Bir belirsizlik içerisinde işlerimizi yöneteceğiz. Bütçe hedeflerimiz bu belirsizliklerin ortaya çıktığı dönemden önce yapıldı. Şu an şirketlerimizin bütçe hedefleri aynen
korunuyor. 17 Aralık’tan sonraki dönemdeki dalgalanmalar ve belirsizlikler dolayısıyla hedeflerimizi revize etmiş durumda değiliz; bir dönem geçmesi ve tam olarak ne olduğunu  anlamamız lazım.” 



Bu haber 1,566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,299 µs