En Sıcak Konular

Bursa'nın Balkanlar ihracatı 1.7 milyar dolar

8 Şubat 2014 09:42 tsi
Bursa'nın Balkanlar ihracatı 1.7 milyar dolar Bursa'nın Balkanlar ihracatı 1.7 milyar dolarUİB Koordinatör Başkanı Gençoğlu geçtiğimiz yıl Balkan ülkelerine gerçekleştirilen ihracatın 18.73 arttığını belirterek, rakamın 1.7 milyar dolara ulaştığını söyledi

Bursa'nın Balkanlar ihracatı 1.7 milyar dolar

 

 

Dünya

 

 

Bursa'nın Balkanlar ihracatı 1.7 milyar dolarUİB Koordinatör Başkanı Gençoğlu geçtiğimiz yıl Balkan ülkelerine gerçekleştirilen ihracatın 18.73 arttığını belirterek, rakamın 1.7 milyar dolara ulaştığını söyledi
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, "Balkan ülkelerine UİB olarak 2013'te yüzde 18.73 artış ve 1.7 milyar dolar ihracat gerçekleştirilmiştir" dedi. 

Rumelili Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (RUMELİSİAD), Ekonomi Bakanlığı, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteğiyle bu yıl Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) ikincisini düzenlediği "Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi"nin açılış töreninde konuşan Yunanistan Parlamentosu Milletvekili Ahmet Hacıosmanoğlu, Türkiye'nin, güçlü sanayisi ve ekonomisiyle yine çok güzel bir organizasyona imza attığını söyledi. 

Ekonomik krizin ne olduğunu çok iyi bilen, yaşayan bir ülkenin milletvekili olduğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, bu zirvenin Balkanlar için çok önemli olduğunu vurguladı. 

UİB Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu da Balkan ülkelerinin birbirlerine yüzyıllara dayanan tarihi, kültürel sosyal ve ekonomik bağlarla bağlı olduklarını anlatarak, bugün Türkiye'deki milyonlarca kişinin Balkanlar'dan gelip Anadolu'nun dört bir tarafına yerleştiğini bildirdi.  Gençoğlu, Balkanlar'ın izlerini taşıyan Bursa'nın, otomotivin yanı sıra tekstil, konfeksiyon, makine ve tarımsal üretimde önemli merkezlerden biri olduğuna da değindi.

UİB'in ihracat verilerine ilişkin bilgiler veren Gençoğlu, "Balkan ülkelerine UİB olarak 2013'te yüzde 18,73 artış ve 1,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirilmiştir" ifadesini kullandı. 

Ülke ihracatının yüzde 10'unun Balkanlara yapılması hedefleniyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk ise Balkanlar ve Bursa'nın kardeş topraklar olduğunu, ülke ihracatının yüzde 10'unun Balkanlar'a yapılmasının hedeflendiğini belirtti. 

Topuk, zirvenin bu anlamda stratejik öneme sahip olduğuna işaret ederek, bu tür organizasyonların kendilerini hedefe daha da yaklaştıracağını söyledi. 

Balkanlar'da yatırım yapacak olanlara yol gösterecekler

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı ise Bursa ve Rumeli için önemli bir gün yaşadıklarını dile getirdi. Geçen yıl 200'den fazla iş görüşmesi gerçekleştirildiğini ve bunların meyvelerini toplamaya başladıklarını anlatan Kırcı, "Bu yılın hedefi ise Balkanlar'da yatırım yapacak olanlara yol göstermektir" diye konuştu. 



Bu haber 1,289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,240 µs