En Sıcak Konular

Manisalı seramikçi İtalyan deviyle ‘evlendi’

11 Şubat 2014 10:21 tsi
Manisalı seramikçi İtalyan deviyle ‘evlendi’ Seramiksan, İtalyan seramik piyasasının yüzde 3’ünü kontrol eden Bologna merkezli Rondine Group’a ortak oldu. Grubun yarısını alan Seramiksan, dünyanın 86 ülkesine ihracat yapabilecek

Manisalı seramikçi İtalyan deviyle ‘evlendi’

 

Milliyet

 

 

Seramiksan, İtalyan seramik piyasasının yüzde 3’ünü kontrol eden Bologna merkezli Rondine Group’a ortak oldu. Grubun yarısını alan Seramiksan, dünyanın 86 ülkesine ihracat yapabilecek


Türk seramik sektörünün önde gelen firmalarından Manisalı Seramiksan, son yıllarda krizle boğuşan İtalya’daki bir seramik firmasının yarısını satın aldı. İtalyan seramik pazarının yüzde 3’üne sahip olan Rondine Group’un yüzde 50 hissesini portföyüne katan Seramiksan, bu sayede dünyanın 86 farklı ülkesine ihracat yapma imkânını elde etti.
Rondine Group’un İtalya’nın Bologna kentindeki fabrikasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Seramiksan Türkiye Satış Müdürü Süreyya Çağlar, dünya markası olma vizyonuyla yola çıktıklarını belirterek, “Dünya markası olmak için en iyiyi yapmamız ve yüksek kalite standartlarıyla gittiğimiz her noktada hizmet vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Bu kapsamda 1.5 yıllık bir araştırma sonucunda Rondine Group’la ortaklık yapma kararı aldık” dedi.
Çağlar, Rondine Group’la ortaklıklarının geçtiğimiz yılın haziran ayında başladığını dile getirerek, bu kapsamda Rondine markalı ürünlerin Türkiye’de üretimine başladıklarını ve bunları yurtdışında da pazarladıklarını söyledi.

‘Türk seramiği kazandı’
Seramiksan Türkiye İhracat Müdürü ve Rondine Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Noyan da, İtalya’nın dünya seramik sektörünün merkezi konumunda olduğunun altını çizerek, “Seramikte, ‘Made in Italy’ algısı çok güçlü. Stratejik olarak, İtalya dışında başka bir ülkede böyle bir yatırıma girmek düşünülemezdi. Yaptığımız bu yatırımla uzun vadede sadece Seramiksan’ın değil, Türk seramik sektörünün de önemli kazanımlar elde edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.


Yüzde 20’lik büyüme planı

Bloksan AŞ tarafından 1990 yılında Manisa Turgutlu’da kurulan Seramiksan’ın 89 bin metrekaresi kapalı olma üzere toplamda 405 bin metrekarelik açık alanda üretim yaptığını anlatan Rıfat Noyan, 2013’te yüzde 20 büyüyen Seramiksan’ın 200 milyon lira ciroya ulaştığını söyledi.
Noyan, bu yıl da yüzde 20 büyüme hedeflerinin olduğunu ifade ederek, seramiğin yanı sıra vitrifiye ve yapı kimyasalları alanında yatırımlarının olduğunu dile getirdi.

‘GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRDİK’

Rondine Yönetim Kurulu Başkanı Lauro Giacobazzi, Türkiye’nin son yıllarda önemli bir gelişme gösterdiğini belirterek, rekabet etmek yerine güçlerini birleştirdiklerini söyledi. Giacobazzi, bu ortaklıktan sonra her iki tarafın üretim ve tesislerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi açısından bir sinerji yakalandığını anlatarak, şunları söyledi:
“Farklı ürünleri üretmek için tarafın birbirimizin imkânlarından yararlanmanın daha doğru olacağına inanıyoruz. Seramiksan’nın bizden farklı olarak büyük, kalın ebatları ve parlak yüzeyli karoları üretme imkânı var. Bu ortaklıkla üretim tesislerinin Rondine için Ortadoğu’ya, Seramiksan içinse Batı’ya doğru bir kapı açılıyor.”


Bu haber 1,366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,809 µs