En Sıcak Konular

Fatura isyanı

13 Şubat 2014 10:10 tsi
Fatura isyanı Faturalar, vatandaşı dert küpü yaptı.

Fatura isyanı

 

Takvim 

TAKVİM, elektrik faturasındaki vurgunu yazdı; vatandaştan ihbar yağdı. Sadece elektrik değil, gaz, su ve telefon gibi her sektördeki fatura oyunları vatandaşı bıktırmış durumda
Faturalar, vatandaşı dert küpü yaptı. Vatandaş, elektriğin yanı sıra doğalgaz ve su gibi pek çok sektördeki fatura oyunundan da şikayetçi. Elektrik faturalarındaki vurgunu gözler önüne serdiğimiz haberin ardından, çok sayıda vatandaş gazetemizi arayarak, faturalarıyla ilgili sıkıntılarını paylaştı. Kimi yanlış hesaplanan fatura ücretinden, kimi de beklediği hizmeti alamamaktan yakındı. Yetkililerin seslerini duymasını isteyen tüketiciler; elektrik, su ve doğalgaz şirketlerinin bir an önce denetlenmesini ve haksız uygulamalarından vazgeçmelerinin sağlanmasını talep etti. 

İZİNSİZ KULLANMIŞIM
"180 lira elektrik faturası geldi. Faturamın bu kadar yüksek gelmesi mümkün olmadığı için itiraz ettim, parayı ödemedim. Bu neyin faturası dediğimde de, 4 ay önce sayacımın kapatıldığını ve benim izinsiz olarak açıp, elektriği kullanmaya devam ettiğimi, bunun cezasının faturaya yansıdığını iddia ettiler. Oysa böyle bir şey kesinlikle olmadı." 

FİYAT İKİYE KATLANDI
"Her zaman aşağı yukarı aynı gelen elektrik faturam, bu ay iki katına çıktı. Elektrik dairesine gittim ve itiraz dilekçemi sundum. Cevabı almak için bir hafta sonra tekrar gittiğimde, yanlışlık olmadığını iddia ettiler. Faturaları istedikleri gibi yazıyorlar." 

15 GÜNLÜK SU PARASI 2.750 TL
"86 yaşındaki anneme ev aldık. Evi aldıktan 15 gün sonra 2 bin 750 lira su faturası geldi. İki kişinin 15 günde bu kadar su harcaması mümkün değil. İlgili yerlere itirazımızı yaptık, kimse bizimle muhattap olmadı. Herkes birbirine gönderdi. Bir ay oldu, hâlâ bize dönüş yapan kimse de yok." 

HiZMET SIFIR
"Aralık ayına ait su faturam hâlâ gelmedi. Arayarak, mail atarak durumu bildirdim. Sayacın değiştiğini, faturanın ulaştırılacağını söylediler.
Ocak ayında yapılan sayaç kontrolünde de aynı şeyi söylediler. Şimdi toplu olarak bana borç çıkarıyorlar." 

USULSÜZ KULLANIM ÜCRETİ İCAT ETTİLER
"10 günlük gelen doğalgaz faturasının içinde, hiçbir bildirim yapılmadığı halde 24 lira açmakapama ücreti görülüyordu. 15 gün sonra ikinci bir fatura geldi. Bu faturada da 72 lira usulsüz kullanım bedeli bulunuyor. Gazımı ne kestiler, ne açtılar. Neyin usulsüzlüğünü yaptım, anlamadım." 

AYDA 2 DOĞALGAZ FATURASI GELİYOR
"Son 2 aydır 15 günde bir doğalgaz faturası geliyor. Bu yüzden faturaları düzenli ödeyemiyorum ve de sonucunda bana açma-kapama, usulsüz kullanım gibi cezalar kesiyorlar. Faturalar ne zamandan beri 15 günde bir düzenlenir oldu? Kafalarına göre iş yapıyorlar." 

AÇMA-KAPAMA YOK AMA BEDELİ VAR
"Son gelen faturama 68 lira usulsüz kullanım bedeli ve bir önceki faturama da hiçbir işlem yapılmamasına ve gazın kesilmemesine rağmen 22 lira sayaç açma-kapama bedeli ilave edilmiştir. Bu ücretler haksız olarak benim faturalarıma eklendi. Büyük firmalar 'vatandaştan nasıl para kırparız'ın peşine düşmüş." 


Bu haber 1,506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,166 µs