En Sıcak Konular

Google havaalanı kuruyor

17 Şubat 2014 10:01 tsi
Google havaalanı kuruyor Teknoloji devi Google, daha önce planladığı kendi havaalanı projesini hayata geçirmek için ilk ciddi adımı attı. NASA'nın ünlü havaalanı Google tarafından kiralanacak.

Google havaalanı kuruyor

 

 

HaberTürk

 

 


Teknoloji devi Google, daha önce planladığı kendi havaalanı projesini hayata geçirmek için ilk ciddi adımı attı. NASA'nın ünlü havaalanı Google tarafından kiralanacak. NASA'nın sorunları ile ünlü hangarı Hangar One' a ev sahipliği yapan Moffett Federal Havaalanı Google tarafından kiralanıyor. Günümüzde Google yöneticilerinin özel jetleri için kullanılan havaalanı eğer NASA ile anlaşma sağlanırsa tüm hangarları ile birlikte Google'a kiralanacak. Shiftdelete'de çıkan habere göre, bu anlaşma ile kendi havaalanına sahip olacak olan Google, özel jetleri için ödediği, yer hizmetleri kira bedelinden tasarruf etmesi bekleniyor. Uçakların iniş ve kalkışı için aynı havaalanında bir pist kiralamış olan Google, Hangar One başta olmak üzere tüm hangarların tekrar kullanılabilir hale getirilmesinden de sorumlu olacak.

ZEHİRLİ MADDELER İÇERİYOR 
NASA'nın başına dert olan ünlü Hangar One 1933 yılında inşa edilmiş ve uzun yıllar boyunca Dünya'nın en büyük hangarlarından birisi olarak kalmıştı. 2003 yılında panellerinde zehirli maddeler bulunduğu tespit edilen hangarın kullanımı yasaklanmış, paneller kaldırılarak bölge temizlenmeye çalışılmıştı.
İki taraftan açılan kapıları bulunan hangar, anlaşmaya göre Google tarafından tekrar kullanılabilir hale getirilecek. Yeni paneller takılacak ve bakımı yapılacak olan hangar Amerika Birleşik Devletleri'nde tarihi bir öneme sahip. Discovery Channel'ın sevilen programı Efsane Avcıları'nın iki bölümüde Hangar One içerisinde çekilmişti.


Bu haber 1,272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,540 µs