En Sıcak Konular

İşte yeni plan!

17 Şubat 2014 10:03 tsi
İşte yeni plan! Sabancı Holding’in yüzde 51 hisseyle yönetimi Fransızlar’dan aldığı Carrefoursa'da dümenin başına geçen Mehmet Nane’nin yaptığı ilk değişiklikler ne?

İşte yeni plan!

 

 

HaberTürk

 

 


Sabancı Holding’in yüzde 51 hisseyle yönetimi Fransızlar’dan aldığı Carrefoursa'da dümenin başına geçen Mehmet Nane’nin yaptığı ilk değişiklikler ne? Geçtiğimiz aylarda grup, önümüzdeki 3 yılın stratejisini, bu yıl için 110 milyon dolara 100 market açıp bin kişiye istihdam sağlamak ve 2016 yılında bin markete ulaşmak olarak açıkladı. Tabii bu büyüme, 150-400 metrekarelik küçük mağazalar açarak sağlanacak. Ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi’nde açılacak küçük metrekareli marketlerde yaklaşık 3 bin çeşit ürün satılacak. Hipermarketlerde satılan ürün sayısı, biliyorsunuz 50 bine yaklaşıyordu.

Geçtiğimiz hafta Tarsus Amerikan Koleji’nin 125’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Tarsus’ta düzenlenen buluşmaya, eski mezunlardan Mehmet Nane de katıldı. Nane ile üstelik de memleketi olan coğrafyada yerel ürünleri tatma, alışveriş yapma fırsatı bulduk. Mehmet Nane, perakendecilikte yerelliği önemsiyor. Zaten Carrefoursa’daki en önemli değişikliklerden biri de bu olacak. Mersin’de bir yerel tahin helvası varken, oradaki Carrefoursa’nın rafında, ulusal bir markanın şansı yok örneğin.

Diyor ki Nane, “Beyaz üzüm dediğiniz zaman İzmirli küçük çekirdeksiz üzüm anlar, Adanalı, Mersinli, çavuş üzümünü algılar. Siz şimdi her şeyi İstanbul’dan yönetip her şehre aynı beyaz üzümü gönderemezsiniz. O zaman İzmir’de çok satan, Adana’da çürür.” Türkiye’yi tek merkezden değil, 81 il için ayrı ayrı plan yaparak yönetmek de yeni model. “Ulusal bir perakendeciysek, bu bilgiyi yerelle pekiştirmek zorundayız, her il için ayrı plan yapmak gerek” diyor. Nane, uzun bir teknik altyapıyla bir tablo hazırladıklarını ve Türkiye’nin hangi bölgesinde hangi hafta hangi ürün çıkıyor, onu görebildiklerini anlatıyor.

Carrefoursa, 2013 yılında hipermarketlerinde cilt bakımı ve kozmetik alanında uyguladığı mağaza içinde mağaza konseptini de 2014 yılında 10 hipermarkete yayacak. Burada amaç, ürün gamlarının derinliğini müşteriye gösterebilmek. Aynı amaçla şarküteri reyonlarında da soğuk dolapların ortasında yeni dolaplar yapılarak ürünler sergilenecek.

HALDEN SEBZE ALIM ORANINI YÜZDE 20’YE DÜŞÜRDÜK 
Carrefoursa’da meyve sebzenin tazeliğini artırmak için hallerden satın alma oranı yüzde 80’den yüzde 20’ye düşürülmüş. Daha önce geceleri kapalı olan ana depolar da vardiya sistemiyle 24 saat aktif hale getirilmiş. Böylece sebze-meyve getiren kamyonlar, bunları teslim etmek için sabah olmasını beklemiyor. Bu da taze ürünlerin rafa çıkma süresini 72 saatten 36 saate düşürmüş. Carrefoursa’nın yeni konseptteki ilk mağazası da İstanbul Selamiçeşme’de yenilenmiş haliyle, Carrefoursa Gurme adıyla önümüzdeki ay açılıyor


Bu haber 1,483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,897 µs