En Sıcak Konular

Zİraat’in kârı 3.3 milyar TL’yi aştı

19 Şubat 2014 10:05 tsi
Zİraat’in kârı 3.3 milyar TL’yi aştı Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2013 yılında aktifleri yüzde 27 oranında büyürken, özellikle sermaye verimlilik rasyoları iyileştirilmeye devam edilerek, net karlarının 3 milyar 330 milyon lira olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Zİraat’in kârı 3.3 milyar TL’yi aştı

 

Milliyet

 

 

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2013 yılında aktifleri yüzde 27 oranında büyürken, özellikle sermaye verimlilik rasyoları iyileştirilmeye devam edilerek, net karlarının 3 milyar 330 milyon lira olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Bankanın, yeniden yapılanma projesinin ana safhalarını tamamladığını ve müşteri odaklı iş modelinin doğru tesis edildiğini belirten Aydın, bunların neticesinde Ziraat’in, müşterileri adına bankacılık sektöründeki rekabete ve piyasalardaki dalgalanmalara daha hazırlıklı hale geldiğini ve küresel ölçekte yaşanan dalgalanmaların yoğun olarak yaşandığı 2013 yılını “başarılı bir yıl  olarak tamamladığını” ifade etti.



Geçen yıl 150 yeni şube açtıklarını hatırlatan Aydın, “ATM sayımız, 2013 yılının tamamında bin 120, son çeyrekte de 243 adet artarak toplam 5 bin 355 adete ulaştı” diye konuştu.
Bankanın reel sektöre sağlanan desteğin artırılması yönündeki stratejisi çerçevesinde kredilerin aktif içerisindeki payının arttığını belirten Aydın, müşteri ağırlıklı bilanço anlayışlarının gereklerinin yerine getirildiğini anlattı.
Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:
“2013 yılında reel sektöre desteğimizin bir göstergesi olarak toplam kredilerimiz yüzde 55 oranında artarken reel sektöre kullandırılan kredilerimizin artışı yüzde 84 seviyesinde gerçekleşti. Toplam kredilerimizin aktif içerisindeki payı da yüzde 44 seviyesinden yüzde 54 seviyesine yükseltildi.”
Büyük banka olmak...
Büyüklük yarışına girmeden, “büyük banka” olmayı hedeflediklerini vurgulayan Aydın, “Bankamız sadece Anadolu’da değil, büyük şehirlerde de rekabete dahil olacaktır. ”


Bu haber 1,403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,392 µs